Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Autocesta Bar-Boljari

Grci spremni zamijeniti Hrvate na poslu stoljeća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako hrvatski Konstruktor ne osigura kvalitetna bankovna jamstva za 'posao stoljeća', gradnju prve crnogorske autoceste od Bara do Boljara, grčko-izraelski konzorcij Aktor HCH, drugoplasiran na natječaju, spreman je preuzeti taj postao, piše tisak.

'Dostavili smo ponudu za taj crnogorski projekat i spremni smo s predstavnicima crnogorske vlade pregovarati o svim detaljima, pod našim uvjetima, kada dođe ili ako dođe vrijeme', rekao je Janis Lafas, glavni projektant tvrtke iz Atene za podgorički dnevnik 'Pobjeda'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvati kao podizvođači 'Posao stoljeća' dobit će Kinezi? Slika nije dostupna Trebaju im garancije Hrvatska se bori sačuvati posao stoljeća u Crnoj Gori

Ako su Međunarodna financijska korporacija i banka i dalje spremne financirati taj projekat, zajedno mogu naći rješenje i početi rad kada se ispune svi uvjeti, rekao je Lafas. Vijeće crnogorske vlade za izgradnju autocesta, na sjednici održanog prošlog tjedna pod predsjedanjem premijera Mile Đukanovića, zaključilo je da dostavljena jamstva hrvatskog konzorcija s Konstruktorom na čelu, ne osiguravaju konačno zaključenje financijskih ugovora te bi trebalo uzeti u obzir alternativna rješenja.

Vijeće je odlučilo za 60 dana produljiti rok za ispunjenje prijašnjih uvjeta iz Ugovora kako bi Konstruktor, kao pobjednik natječaja dostavio novu tendersko jamstvo do 28. prosinca, te da do tada treba isplatiti ostatak naknade Međunarodnoj financijskoj korporaciji.

Ako Konstruktor ni za dva mjeseca ne osigura potrebna bankovna jamstva i ne zaključi financijsku konstrukciju, Vijeće će predložiti crnogorskoj vladi, radi uštede u vremenu, da počne preliminarne pregovore s drugoplasiranim ponuđačem i zatraži bolju financijsku ponudu konzorcija Aktor HCH. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene