Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radosna vijest

Konstituiran odbor za pripremu Papinog posjeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Održana je konstituirajuća sjednica Odbora Zagrebačke nadbiskupije za pripremu pohoda Pape Benedikta XVI. Hrvatskoj i Zagrebu 4. i 5. lipnja 2011.

Sjednica je održana pod predsjedanjem zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića u prostorijama Nadbiskupskoga duhovnog stola, priopćeno je iz Tiskovnog ureda nadbiskupije.

Pročitajte i ovo Mons. Dražen Kutleša Dražen Kutleša Novi zagrebački nadbiskup prvi put se pojavio u javnosti: Bozaniću zahvalio posebnim poklonom Ilustracija HBK ustrojava sustav zaštite Dodir koji izaziva jezu: Kako se biskupi suočavaju s prijavama? ''Zlostavljanje u Crkvi ne čini ni 10 posto ukupnih slučajeva''

Na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici, u pozdravnom obraćanju kardinal Bozanić istaknuo da je Papin pohod radosna vijest za cijelu Hrvatsku, a na poseban način za Zagrebačku nadbiskupiju budući da će se programi Papina pohoda odvijati u glavnom gradu Hrvatske.

Zbog toga je potrebno bilo osnovati i nadbiskupijski odbor za pripremu Papina pohoda kako bi se u koordinaciji s Organizacijskim odborom HBK za pripremu i praćenje pohoda svetog oca Benedikta XVI. Hrvatskoj, što bolje pripremio sam pohod i njegovo odvijanje.

Predsjednik Odbora je pomoćni biskup zagrebački mons. Mijo Gorski. Odbor ima i svoje Tajništvo, a svaki od članova Odbora bit će zadužen za pojedini Odjel pri Odboru za pripremu pohoda.

>> Papa Benedikt XVI. dolazi u Hrvatsku 4. lipnja 2011.

Zaključeno je da će se Odbor redovito sastajati svakoga petka, a od ove sjednice zainteresirani će se moći za informacije javiti svakoga radnoga dana putem e-maila papa@zg-nadbiskupija.hr, odnosno putem telefona +385 (0)1 4894 881, stoji u priopćenju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene