Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Banski dvori

Predsjednica Švicarske: "Za reforme koje ste proveli, nama bi trebalo 100 godina"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer je održao konferencije za medije s Doris Leuthard, predsjednicom Švicarske Konfederacije

Premijer Andrej Plenković i predsjednica Švicarske Konfederacije Doris Leuthard održali su zajedničku konferencije za medije.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković pregovori s DP-om Plenković: "Milanović više kao predsjednik ne postoji! On to jako dobro zna. Trebao bi podnijeti ostavku" Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek Iz minute u minutu Predstavnici manjina prelomili: "Podržat ćemo ga za predsjednika Sabora"; bivša ministrica: "Velika koalicija HDZ-SDP za Hrvatsku bi bila najmanja šteta"

"Ovdje sam da čestitam hrvatskoj vladi na svemu što ste postigli u posljednjih 25 godina. Za reforme koje ste proveli Švicarskoj bi možda trebalo 100 godina", kazala je Leuthard.

Kazala je kako su dogovoreni čitavi niz projekata na području socijalne kohezije.

"Razgovarali smo i o suradnji na području znanosti, imamo 48 projekata kooperacije", kazala je.

Plenković je kazao kako su održali vrlo konstruktivne i produktivne razgovore.

"Švicarska nam je puno pomogla tijekom 90-ih i u ovom tisućljeću. Švicarska je u srcu Europe, a nije u EU tako da smo danas razmotrili predstojeće pregovore o Brexitu i unaprijeđenje naših odnosa", kazao je Plenković.

Podsjetimo, predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović primila je na Pantovčaku Doris Leuthard, predsjednicu Švicarske Konfederacije. Nakon susreta, dvije državnice obratile su se medijima:

''Govorilo se o bilateralnim odnosima između Hrvatske i Švicarske, posebno o gospodarstvu i kretanju hrvatskih državljana u okviru EU i Švicarske. Iako Švicarska nije članica EU toliko je integrirana i članica je Schengena, da očekujemo kako će se realizirati Protokol 3 kojim će se omogućiti jednaka prava za hrvatske državljane u odnosu na ostale kad je riječ o slobodi kretanja ljudi'', rekla je Grabar Kitarović.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene