Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čačić objavio, radnici sumnjičavi

'Postignut dogovor o Diokiju, radnicima stižu i plaće'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radimir Čačić danas je izvijestio o budućnosti Diokija, te što je najvažnije, dogovorena je isplata zaostalih plaća radnicima. Oni su pak, sumnjičavo primili tu vijest.

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić rekao je kako će vlasnik Diokija Robert Ježić i najveći vjerovnici te tvrtke sutra potpisati ugovor o zamijeni duga za vlasnički udio u tvrtki. Čačić je također poručio radnicima da će im zaostale plaće dobiti u roku od sedam dana.

Pročitajte i ovo Marko Biočina - 1 Golemi dugovi Biočina za Dnevnik Nove TV o propadanju nekadašnjeg diva: "Nedopustivo je da netko radi za tako malu plaću, prodaja nekretnina nije rješenje" Prosvjed sindikata Ususret Prazniku rada Hrvati ocijenili rad sindikata: Pogledajte rezultate ankete

Za sada se zna da državne tvrtke HEP i Ina, koje od Diokija potražuju najviše novca neće ulaziti u vlasničku strukturu te tvrtke. Čačić je također je najavio da će razgovore s Inom obaviti kasnije te da bi ona mogla prekinuti proizvodnju etana. 'Sudeći po informacijama koje imamo, Ini proizvodnja etana nije isplativa niti je količina dovoljna', rekao je Čačić.

Radnici se povukli nakon razgovora s Mirandom Mrsićem

Tristotinjak radnika Diokija, koji su danas prosvjedovali pred zgradom ministarstva rada i gospodarstva, završilo je prosvjed i vratilo se u pogon na Žitnjaku nakon razgovora njihova izaslanstva s ministrom rada i mirovinskog sustava Mirandom Mrsićem. Mrsić im je obećao da će njihov status biti riješen do petka, uz dogovor vjerovnika i Vlade, nakon čega mogu očekivati isplatu šest zaostalih plaća.

Iako su prosvjednici sumnjičavo primili tu vijest, jer kažu da su dosad dobivali samo lažna obećanja, nakon poziva čelnika Stožera za obranu Dokija mirno su prekinuli prosvjed i razišli se. Član Stožera Bojan Kovačić poručio je da su se dosad borili na pošten, korektan i ljudski način te da su spremni čekati još do petka.

Tvornica će do tada ostati u blokadi i pod našim nadzorom, najavio je Kovačić, a predstavnici prosvjednika također su rekli kako im je ministar Mrsić obećao da neće biti policijske intervencije zbog njihove blokade kolosjeka na Žitnjaku.

Kovačić je istaknuo da će u slučaju neispunjavanja i ovog obećanja radnici napustiti pogon pa neka za njega drugi preuzmu odgovornost. Napomenuo je kako bi to za grad Zagreb mogao biti veći trošak od njihovih plaća. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene