Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi test u listopadu

Konačno: Izabrano Gradsko vijeće Vukovara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Održana je druga konstituirajuća sjednica vukovarskog Gradskog vijeća nakon što se na prvoj, održanoj 17. srpnja, Gradsko vijeće Vukovara nije konstituiralo jer se vijećnici nisu mogli složiti oko izbora predsjednika Vijeća.

Iz drugog pokušaja izabrano je Gradsko vijeće Vukovara!

Pročitajte i ovo HDZ prozvao Peđu Grbina preko Facebooka Izbori su za tjedan dana HDZ prozvao Grbina: "Abdicirao je, a sada se hoće sučeljavati" Predrag Matić Revitalizacija istoka Matić iz Vukovara poručio: "Ovako više ne može, Slavonija nije zadnja rupa na svirali"

Slavica Jelinić iz HDSSB-a došla je na sjednicu i njezin glas osigurao je većinu glasova za početak rada vijeća kojem predsjedava Igor Gavrić iz HSP-a. 

Podsjetimo, najviše vijećnika u Gradskom vijeću, koje broji 21 vijećnika, ima koalicija predvođena HDZ-om (10) te joj nedostajao jedan vijećnik za natpolovičnu većinu. Kako je prije nekoliko dana vijećnica HDSSB-a Slavica Jelinić, koja nije bila nazočna prvoj konstituirajućoj sjednici, obećala podršku HDZ-u u pokušaju konstituranja Vijeća, predviđanja su bila da ni na današnjoj sjednici Gradsko vijeće trebalo biti konstituirano.

Nakon izbora na koje su Vukovarci bili primorani jer nije izglasan proračun, te nakon rušenja Željka Sabe kao gradonačelnika, Vukovar će moći politički početi normalno funkcionirati! HDSSB je dao potporu HDZ-u i partnerima kao novi partner već uz poruku da će podržavati Ivana Penavu na mjestu gradonačelnika i svaki dobar projekt za grad.

'Ne mogu vjerovati da vijećnici nisu prepoznali važnost podizanja ruku'

Prvi test za Gradsko vijeće stiže već u listopadu, a to je proračun!

Za predsjednika je glasovima desetero vijećnika HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčević te presudnim glasom vijećnice HDSSB-a Slavice Jelinić, izabran Igor Gavrić (HSP AS).

Za predsjednike vukovarskog Gradskog Vijeća, u kojem je 21 vijećnik, bili su predloženi i Goran Bošnjak (SDP) te Dejan Drakulić (SDSS), ali nisu dobili potrebnu natpolovičnu većinu glasova vijećnika. Potrebnu većinu nisu dobili niti kandidati te dvije stranke za prve dopredsjednike Vijeća, čiji izbor je ostavljen za iduću sjednicu Gradskog vijeća. Za dopredsjednika vijeća izabran je Pilip Karaula (HDZ).

U Vukovarskom Gradskom vijeću najveći broj vijećnika - sedam - ima HDZ-a, po četiri su vijećnika SDP-a i SDSS-a, tri HSP AS dok jednog vijećnika imaju HNS, HDSSB i SNS.

Na vlasti je koalicija HDZ-HSP AS kojoj međutim za natpolovičnu većinu u Vijeću nedostaje jedan glas.

Upravo oni trebat će sprovesti u djelo i odluku Ustavnog suda  o dvojezičnosti. Vukovar je dobio zadatak promijeniti i jasno definirati statut grada. (Hina/D.Š./T.K.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene