Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povratak u staru fotelju

Komadinu će za župana poduprijeti sedam stranaka: Građani nas se ne srame

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čovjek zbog kojeg je donesen novi zakon kako bi bez raspisivanja novih izbora mogao napustiti mjesto župana zbog fotelje u Vladi ponovno želi biti župan. Zlatka Komadinu poduprijet će sedmeročlana koalicija.

Sedam političkih stranaka - SDP, HNS, HSU, IDS, Zelena stranka (ZS), Autonomna regionalna stranka (ARS) i SDAH danas su u sjedištu SDP-a Primorsko-goranske županije u Rijeci potpisale koalicijski sporazum za izlazak na sljedeće izbore na županijskoj razini.

Predsjednik Županijske organizacije SDP-a Zlatko Komadina istaknuo je da je to "koalicija stabilnosti, kontinuiteta i odgovornosti" koja zna i može učiniti sve da kvalitetno upravlja županijom.

Pročitajte i ovo Radimir Čačić demantirao da izlazi iz koalicije SVE SU DOGOVORILI I POTPISALI Radimir Čačić demantirao da Reformisti izlaze iz koalicije: "Očito da je panika ozbiljna" Krešo Beljak na presici Željka Lenarta Osipanje pred izbore Raskol u HSS-u: Glavni tajnik napustio stranku, Beljak mu upao na presicu

>> Svađa u riječkom SDP-u: 'Dok imam ovakve prijatelje, ne trebaju mi neprijatelji'

Naveo je da je utvrđena kandidacijska lista na kojoj su 22 člana SDP-a, osam HNS-a, pet HSU-a, četiri IDS-a te po dva člana ostalih stranaka koalicije. SDP i HNS imat će po jednog kandidata za zamjenika župana, rekao je Komadina, koji je i kandidat za primorsko-goranskog župana.

Nada Turina-Đurić (HNS) istaknula je da SDP, HNS i partneri uspješno surađuju u županijskoj vlasti gotovo 20 godina. "Nikad nismo postigli to da nas se građani srame, kao što je slučaj s HDZ-om", rekla je, dodajući da je to "rezultat vodstva normalnih ljudi i uljuđene politike koju karakterizira tolerancija među članovima koalicije".

I predstavnici drugih stranaka koalicije istaknuli su vrijednost njezina kontinuiteta i stabilnosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene