Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U centru Zagreba

KOLONA VJERNIKA Mnogi žele vidjeti tijelo svetog Leopolda Mandića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijelo svetoga Leopolda bit će izloženo vjernicima na štovanje do večernjeg misnog slavlja.

Za vjernike su ovo su važni dani. Tijelo Svetog Leopolda Mandića mnogi su poželjeli vidjeti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Badnjak u nedjelju Vjernici su u velikoj dvojbi ove godine, a često miješaju dvije stvari: "Postoji nepisano pravilo..." Hodočašće u Mariju Bistricu satima pješačili Hodočašće u Mariju Bistricu okupilo brojne vjernike: "To mi je bila želja da doživim"

'Tisuće vjernika danas od jutra na Kaptolu, u Zagrebu upravo zbog Svetog Leopolda Bogdana Mandića. Velika je stvar kad sam Sveti otac za jednog od zaštitnika izvanredne godine milosrđa izabere hrvatskog sveca. Sveti Leopold Bogdan Mandić zaslužio je to cjelokupnim svojim životom, i trebao bi služiti kao primjer i nadahnuće vjernicima cjelokupne Crkve. Odrastanje u Herceg Novom potaklo je u njemu želju da radi na kršćanskome jedinstvu, posebno jedinstvu između Istočne i Zapadne crkve. No svećenički poziv odveo ga je daleko od domovine pa se predao apostolatu izmirenje ljudi s Bogom. Život je posvetio radu za duše u ispovjedaonici i postao poznat kao blag ispovjednik. Narod ga je cijenio i volio te su ga još za života, a pogotovo nakon smrti odmah smatrali svecem.

Tijelo svetog Leopolda prvi je put nakon njegove smrti u Hrvatskoj. Njegovo je tijelo posve očuvano što mnogi nazivaju čudom. U 19 sati tu u katedrali počelo je euharistijsko slavlje koje je predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u prisutnosti tijela svetog Leopolda Bogdana Mandića. Nakon mise vjernici će moći obilaziti tijelo do 22 sata kada će Kardinal predvoditi obred ispraćaja. Tijelo sveca potom će se prevesti u crkvu Sv. Leopolda u Dubravi gdje nakon svećanog dočeka slijedi bdjenje. Tijelo svetog Leopolda u Hrvatskoj će biti do nedjelje, a i u Dubravi se baš kao i tu na kaptolu očekuju tisuće vjernika', izvijestila je ispred zagrebačke katedrale Barbara Štrbac.

Nakon dolaska tijela svetog Leopolda Bogdana Mandića u zagrebačkoj katedrali, jutarnju misu predvodio je zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško. Poručio je svim vjernicima da u liku i djelu svetoga Leopolda nađu milosrđe.

Tijelo svetoga Leopolda bit će izloženo vjernicima na štovanje do večernjeg misnog slavlja, koje će predvoditi kardinal Bozanić. Nakon mise, tijelo će biti premješteno u crkvu Svetog Leopolda Mandića u zagrebačkoj Dubravi, gdje slijedi bdijenje i mogućnost ispovijedi do ponoći.

'Sveti Leopold je svjedok istine, da niti jedan život nije skučen, niti jedan život besmislen, niti jedan prostor premalen. Ovaj maleni redovnik je gigant kršćanske ljubavi', rekao je pomoćni biskup zagrebački Ivan Šaško.

Kolone vjernika čekaju da vide tijelo.

'Sva sam ispunjena, ovo je veliko za hrvatski narod, ovo što se danas dešava ovdje u Hrvatskoj', rekla je gospođa Jelka.

'Uzor skromnosti i poniznosti, prvo to. Da se odreknemo nekakve svoje oholosti i sile i veličine da se ugledamo u malog čovjeka poniznog koji je služio isusa i da budemo prema drugim ljudima ljudi', kaže gospodin Dražen.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene