Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preokret a ne zaokret

Grabar Kitarović: Sram me je što građani kopaju po smeću, želim da im vratimo dostojanstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Jedini razlog za moju kandidaturu je da preuzmem odgovornost i da Hrvatska bude država kakvu zaslužujemo. Ako postanem predsjednica, neću šutjeti', poručuje kandidatkinja HDZ-a.

Kolinda Grabar Kitarović, kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu Hrvatske, izjavila je danas kako ju je sram zbog onoga u što su političke elite pretvorile Hrvatsku. 'Hrvatska ne treba zaokret nego preokret! poručila je Grabar Kitarović.

Pročitajte i ovo Vesna Pusić (Foto: Dnevnik.hr) Pregovori o sastavljanju Vlade Pusić: Nalazimo se u velikoj opasnosti; Kolakušić podnosi ostavku, poznato tko će ga zamijeniti u Saboru Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Za svaki slučaj Je li ovaj potez HDZ-a znak da se ipak spremaju za nove izbore?

'Jedini razlog za moju kandidaturu je da preuzmem odgovornost i da Hrvatska bude država kakvu zaslužujemo. Već duže vrijeme izražavam iznimno duboko zabrinutost zbog situacije u Hrvatskoj; radi gospodarskog, socijalnog i društvenog stanja. Imamo 350 tisuća nezapaposlenih,taj broj će rasti, a Hrvatska tone sve dublje i dublje u gospodarsku krizu. Gledam građane kako kopaju po kanatama za smeće. Nikada nisma mislila da ću morati u Hrvatskoj ostavljati hranu u čistim vrećicama kraj kanti za smeće, a to je odgovornost političkih elita. Moram reći da me je sram', izjavila je Grabar Kitarović danas u Dubrovniku odgovarajući na pitanja novinara.

Izrazila je zabrinutost jer mladi odlaze iz Hrvatske i jer, usprkos ulasku u EU, Hrvatska nije uspjela snažnije pozicionirati svoj položaj.
'Želim preuzeti odgovornost, i s drugima raditi na tome, da dignemo standard za građane, da razmišljamo o onima koji su socijalno ugroženi, da razmišljamo o gospodarstvu, da poudzetnike prestanemo gledati sa snishodljivošću a s druge strane želimo da nas izvuku iz krize. Želim da poradimo na investicijama. Želim sve političke stranke posjesti za stol i želim da postignemo konsenzus o pitanjima koja su bitna', istaknula je Grabar Kitarović.

Službeno je: Kolinda Grabar Kitarović HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu

Na pitanje koje su joj prednosti u odnosu na Ivu Josipovića, odgovorila je kako ne namjerava govoriti o prednostima ili manama sebe i svojih kandidata.

'Predsjednik ima niz načina na koji može i mora voditi brigu o interesima države i naroda. Ako postanem predsjednica, neću šutjeti. Jedini moj razlog za kandidaturu je poboljšati stanje u Hrvatskoj, vratiti ljudima dostojanstvo i ponos. Želim da moja djeca žive u Hrvatskoj, u Hrvatskoj kakvu zaslužujemo', poručila je Grabar Kitarović.

Na pitanje kako se uklapa u 'Karamarkov HDZ' kazala je kako je kod nje uvijek 'prvo država pa onda stranka', no za predsjednika HDZ-a je kazala kako je 'on je vrlo tolerantan čovjek'.
Ocijenila je da je 37 posto glasova, koliko joj daju ankete, jako dobar start. Na pitanje očekuje li 'prljavu kampanju', Grabar Kitarović je odgovorila: 'Što te ne ubije, to te ojača'.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene