Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Detalje ne otkrivaju

NAKON 2 GODINE Na Pantovčaku spremne preporuke Vladi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Pantovčaku su spremne preporuke Vladi. Predsjednica ih u srijedu predstavlja javnosti, a kako doznajemo, ima ih sedam. Detalje javno ne otkrivaju.

Nakon dvije godine mandata predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu će prvi put Vladi dati svoje gospodarske smjernice. Izradio ih je njezin gospodarski savjet. Premijer kaže - sugestije su dobrodošle, ali Vlada ima svoj program.

Pročitajte i ovo Ilustracija TKO SE SVE RASPAO? Raspadi nakon izbora kompliciraju situaciju: Pogledajte kako sada izgleda jednadžba do 76 saborskih ruku Konstituiranje Sabora - 1 utrka s vremenom Ovo su rokovi za sastavljanje saborske većine: Što ako ne uspije izglasavanje predsjednika Sabora?

Na Pantovčaku su spremne preporuke Vladi. Predsjednica ih u srijedu predstavlja javnosti, a kako doznajemo, ima ih sedam. Detalje javno ne otkrivaju. Ali, iz Udruge poslodavaca, koja je sudjelovala u radu predsjedničinog Vijeća za gospodarska pitanja, kažu: smjernice su dobre i zagovaramo ih dugo. "One će na neki način biti kontinuitet svih onih preporuka da se pokrenu promjene, da se uredimo kao država, i najvažnije što će biti u preporukama - da se krene s implementacijom", kazao je Davor Majetić iz Hrvatske udruge poslodavaca.

U vijeću je 14 članova. Na smjernicama su radili godinu i pol, a premijer Andrej Plenković s prijedlozima je već upoznat. "Vlada ima svoj program, ali u svakom slučaju - dobrodošle su one sugestije koje mogu pridonijeti gospodarskom rastu, stabilnosti javnih financija", kazao je on.

Predsjednica je promijenila tri vlade, u kampanji je obećavala Hrvatsku učiniti jednom od najbogatijih zemalja Europe i svijeta, a bila je i vrlo oštra. "Neću se libiti ni lupiti šakom o stol i predsjedniku Vlade, niti prozvati na odgovornost bilo kojeg ministra", kazala je Grabar-Kitarović u studenome 2014. godine. Zbog loše gospodarske slike, koja se u međuvremenu popravila, najavljivala je i sazivanje sjednice Vlade, iako za to nije imala ovlasti.

"Mi se nadamo i vjerujemo da će ova Vlada napokon te promjene i pokrenuti", ističe Majetić. Na Pantovčaku očekuju da sedam preporuka ne ostanu - kao i mnogo puta dosad - tek mrtvo slovo na papiru.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene