Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skupa reforma

Koliko košta gripa?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liječnici obiteljske medicine i dalje prosvjeduju - pacijentima ne naplaćuju participaciju. Provjerili smo koliko bi stajao odlazak liječniku za liječenje gripe za one bez dopunskog osiguranja, kojima bi ministar Milinović rado naplatio.

Bez dopunskog osiguranja s pravilima nove reforme gripa bi itekako moglo udariti po novčaniku. Svaki dolazak liječniku naplaćuje se 15 kuna. Pacijente se obično upućuje na pretrage krvi. Za novu kontrolu i odlazak liječniku treba izdvojiti još 15 kuna, plus 15 kuna za svaki recept. Liječnici procjenjuju da je to oko šezdeset kuna po osobi

Pročitajte i ovo Ilustracija Podaci HZJZ-a Od gripe umrlo šestero ljudi: Dvije županije prednjače po broju oboljelih Ilustracija Glas građana Jesu li zahtjevi sudaca u skladu s kvalitetom njihovog rada? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

Šezdeset kuna stajao bi jedan odlazak liječniku i za druge bolesti. Građani najviše liječe povišeni krvi tlak, šećer, bolesti srca. Ako bi liječnik primarne zdravstvene zaštite procijenio da se bolest zakomplicirala, treba računati i na dodatne specijalističke i bolničke pretrage čija bi participacija za pojedine usluge mogla iznositi i do 3.000 kuna.

>> Obiteljski liječnici odbijaju naplaćivati participaciju

>> Milinovićeva reforma: Napredak ili obmana?!

Liječnici obiteljske medicine ne odustaju od prosvjeda, na zadovoljstvo i pacijenata. Udružili su se iz svih krajeva zemlje, većina složna u stavu dok ministar poručuje da će se svi problemi riješiti u hodu. Tri mjeseca, procjenjuje, bit će potrebno za konačnu prilagodbu cijelog sustava. Građani isto to vrijeme nemaju. Za zdravlje već daju posljednje kune iz džepa. No, još nema jamstva da će za taj novac doista dobiti adekvatniju i bržu liječničku pomoć.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene