Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kozmetičke izmjene

Kolakušić o predstečajnim nagodbama: Zbrajaju se golovi s jedne strane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolakušić smatra da Zakon treba ukinuti, a davanje većih ovlasti sudu koje je najavio Milanović nazvao je kozmetičkim izmjenama koje neće pomoći.

Mislav Kolakušić, sudac Trgovačkog suda koji je podnio zahtjev za ocjenom Ustavnosti zakona o predstečajnim nagodbama, smatra kako taj zakon treba ukinuti.

Pročitajte i ovo Sanja Vištica i Ivan Penava - 2 Jedno pitanje mu nije sjelo Penava za Dnevnik Nove TV: "Nismo uskogrudna stranka, bit će mjesta za Kolakušića i istaknute pojedince" Slika nije dostupna Linić najavio konferenciju za novinare Sudac poslao oštar ODGOVOR ministru Slavku Liniću!

Davanje većih ovlasti sudu, kako je najavio premijer Milanović, Kolakušić naziva kozmetičkim izmjenama koje ne mogu pomoći.

'Pljačka stoljeća je 45 milijardi neplaćenih računa, što smo zatekli 2012. godine'

U Ministarstvu financija još su prošloga tjedna rekli kako je taj zakon donio rezultate i to u smanjenju nelikvidnosti i očuvanju radnih mjesta.

'Predstečajna nagodba je potencijalno leglo korupcije'

'Smanjenje nelikvidnosti se odnosi na otpis. Mogli su isto tako jednim zakonom koji bi donijeli u roku jednog dana otpisati svih 50 milijardi, nisu morali provoditi ovako skupe i dugotrajne postupke i mučiti vjerovnike da bi na kraju ponovno otpisali 11 milijardi. Što se tiče radnih mjesta, čini mi se da se ovdje zbrajaju golovi koji su dani s jedne strane, pobijedili smo 1:0, a primili smo tri gola i njih ne računamo. Izgubili smo 35 tisuća radnih mjesta, volio bih vidjeti koliko je tih radnih mjesta kod vjerovnika, objasnio je sudac Kolakušić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene