Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U četvrtak svečano otvaranje

Kninjani oduševljeni: Pogledajte kako će izgledati spomenik Oluji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Kninu traju posljednje pripreme za proslavu Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja. Proslava će ove godine biti posebna, jer kraljevski grad dobiva najmoderniji trg i spomenik u Hrvatskoj.

Na preuređenje trga Ante Starčevića u središtu Knina i spomenik Oluji utrošeno je 6 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Devastiranje spomenika Documenta: Veličanjem ratnih zločinaca ne pridonosimo miru Slika nije dostupna Sviđa se i građanima i struci Otkriven spomenik pobjedi u Kninu 'Oluja 95': Pogledajte kako izgleda!

'Sadržava nazive svih brigada koje su sudjelovale u Domovinskom ratu, napisane su sve akcije i operacije HV-a, kronologija oslobađanja Hrvatske, imena žrtava, a posebno mjesto imaju djeca', kazala je gradonačelnica Josipa Rimac.

Jedan je to od najljepših hrvatskih trgova arhitekta Tonka Zaninovića. Svijetlit će baklje, rasvjeta s uštedom električne energije, a za mlade je predviđen urbani dio u parku kraj spomenika.

'Tu je najmoderniji hrvatski spomenik kipara Petra Dolića. Ispod slavoluka pobjede moderna svijetla zamjenjuju voštane svijeće, na ekranima će se vrtiti hrvatska povijest', kazao je projektatnt trga Tonko Zaninović.

Proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti neće nas, tvrde, vraćati samo u prošlost.

'Bit će pripremljen jedan postroj koji se priprema u sklopu EU, dakle Oružanih snaga EU', kazao je Zdenko Simičić, kontraadmiral HV-a. 

Dva dana prije otvaranja, Kninjani su vidjeli gotovo cijeli trg sa spomenikom. Svi su oduševljeni, no neki ipak pitaju za cijenu jer u Kninu ima, kažu, drugih stvari u koje se može ulagati.

Trg i spomenik braniteljima svečano će otvoriti predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor. U pravom smislu riječi, Knin će od četvrtka navečer zasjati punim sjajem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene