Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Čovjek s dobrim vezama'

Kleine Zeitung: Robert Ježić ključan lobist Hypo banke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijski dnevni list Kleine Zeitung navodi Roberta Ježića kao jednog od ključnih lobista Hypo Banke u Hrvatskoj.

'Kako je Hypo banka u Hrvatskoj mogla izrasti u najmoćniju banku? Preko lobista koji je imao najbolje kontakte s tadašnjim premijerom Ivom Sanaderom,' piše Kleine Zeitung misleći na Ježića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istraga oko Sanadera Granić: Sve o Hypo kreditu '95. sam rekao DORH-u Slika nije dostupna Novi nalog DORH-a Istraga protiv Sanadera zbog uzimanja provizije

List se poziva na dokument, pismo bivšeg šefa uprave  banke Wolfganga Kulterera, u kojem se Ježić spominje kao osoba 'jako dobro povezana s bivšim premijerom'. Ježića se opisuje kao Sanaderov 'najbolji prijatelj i saveznik'.

>> Afera Hypo: Menadžeri bacaju optužbe na sve strane

List ga naziva čovjekom 's pristupom najvišim krugovima'. O Ježiću se navodi da nije nepoznat hrvatskoj javnosti, jer je urednik Novog lista. Također, dodaje se da je iza njega snažna grupacija Dioki. List spominje da je Ježić 2007. godine, kao jedan od 20 najbogatijih Hrvata, imao imovinu od 65 milijuna eura.

>> 'Sanader je bio Kultererov čovjek, Zagorec Striedengerov'

'Bio je predsjednik Nogometnog kluba Rijeka, a od jeseni 2009. je njemački počasni konzul za regiju Rijeke i Istre.' Hypo banka se 2009. mogla pohvaliti s 84 bankovne i leasing filijale, u kojima je zaposlena 2.051 osoba.

Austrijski novinari pišu i kako su uz lobiranje Ježićeve tvrtke bile u izravnom kontaktu s Hypo bankom. Spomenimo i da je Ježić sudjelovao u financiranju predsjedničke kampanuje Ive Josipovića.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene