Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kiša padala cijelu noć

Kiša ne prestaje padati: Besana noć za Slavoniju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
KIša koja ne prestaje padati kriva je za besanu noć građana, policije i vatrogasaca Slavonije i Baranje.

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda za Dnevnik.hr su potvrdili kako kiša na području središnje i istočne Hrvatske cijelu noć nije prestala padati. 'U zadnja 24 sata palo je između 20 i 50 litara kiše po četvornom metru. Nažalost, ne možemo govoriti o skorom smirivanju vremena i kako stvari sada stoje, kiša u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj neće prestati padati cijeli dan', rečeno je iz DHMZ-a.

Pročitajte i ovo Slavonija i Baranja ruše rekorde - 4 Slavonija i Baranja Ruše prošlogodišnje rekorde: Turisti ovdje uživaju u langošicama, sami beru salatu, a kad odu još se brže vrate Slika nije dostupna U Pitomači Andrej Plenković predsjeda sjednicom Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem

Najteže stanje je i dalje na području Grada Pleternice, naselja Ivanindvor i ulice Eugena Podupskog gdje su poplavljeni dvorišni objekti i nekoliko obiteljskih kuća. Iz Centra 112 kažu kako su u 23.36 sati dobili dojavu da je došlo do izlijevanja vode u Tenji kod Osijeka što je izazvalo poplavljivanje nekoliko objekata. Brzom intervencijom i prokopavanjem kanala spriječeno je daljnje prodiranje vode. Na području
Općine Čaglin stanje se normalizira i ovisit će o daljnjem padu vodostaja rijeka Londže i njenih bujičnih pritoka.

U Brodsko-posavskoj županiji Zavod za javno zdravstvo nakon testiranja upozorio je stanovništvo Nove Gradiške, Odvoraca, Dragalića, Rešetara i Bogićevaca da voda nije za piće. Aktivirano je 40 pripadnika civilne zaštite, uključujući i ronioce, a u pripravnosti su pripadnici HGSS-a.

>> VIDEO: Specijalna policija evakuirala stanovnike i premještala namještaj

Zbog vremenskih nepogoda Županijski centar 112 u Požegi tijekom noći je zaprimio 39 dojava građana zbog vode u podrumima i bunarima  u naseljima Brodski Drenovac, Poreč, Dervišaga, Pakrac, Ratkovica, Kutjevo,Gradac Kuzmica, Novo Selo, Stari Mihaljevci, Radovanci, Pleternica, Požega, Zakorenje i Kaptol. Izvanredne mjere obrane od poplava na snazi su u Pleternici, Slavonskom Brodu, Đakovu, Topolju, Slobodnici i Grebarju.

Evakuacija stanovništva u Slavonskom Brodu trajala je jučer cijeli dan. Samo u brodsko-posavskoj županiji evakuirano je jučer više od stotinu ljudi, a evakuirana je i brojna stoka. Sinoć su se izlile Orljava, Bosut i Berava.

Obiteljska kuća ugrožena klizištem

ŽC 112 Slavonski Brod primio je rano popodne dojavu o klizištu udaljenom 5 do 6 metara od kuća u Pribudovačkoj ulici, u naselju Košarevac u Slavonskom Brodu. Policijski djelatnici Policijske uprave brodsko-posavske utvrdili su da je zemljište širine 20-ak i visine 15-ak metara otklizalo oko 100 metara, te da postoji mogućnost pokretanja i drugog dijela zemljišta. Ugrožena je jedna kuća. Iz dijela naselje Slobodnica evakuirano je četiri obitelji, dok se u naselju Vrpolje priprema evakuiranje Perkovačke ulice. Izrađeno je oko 500 metara zečjeg nasipa u Vrpolju, gdje su do sinoć poplavljene tri ulice.

Na području općine Podcrkavlje iz poplavom ugroženih kuća izmještene su dvije obitelji. U općini Sibinj izmješteno je pet obitelji koje su smještene kod rodbine, a u općini Vrpolje izmješteno je 15 obitelji, a izmještanje je još u tijeku, izvijestio je Centar 112.

Kosor i Josipović u Slobodnici

Premijerka Jadranka Kosor i predsjednik Ivo Josipović posjetili su jutros naselje Slobodnica, gdje je jučer situacija bila kritična. Prema posljednjim informacijama, vodostaj kod Slobodnice je počeo opadati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene