Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga u tijeku

Kerumova sestra utajila tri milijuna kuna poreza?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je Županijskom sudu u Splitu istražni zahtjev protiv 52-godišnjakinje i pravne osobe iz Splita zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju.

Tako stoji u priopćenju objavljenom na stranici DORH-a. 'Osnovano se sumnja da je osumnjičenica kao direktorica jedne splitske pravne osobe od 1. travnja 2004. do kraja 2006. godine pri izvršavanju obveza prema državnom proračunu, a u nakani da društvu pribavi nepripadnu dobit, manje obračunala i platila porez na dodanu vrijednost u iznosu od oko 1.942.600,00 kuna te poreza na dobit u iznosu od oko 1.010.200,00 kuna', stoji u priopćenju. Prema neslužbenim informacijama, radi se o Nevenki Benčić, sestri splitskog gradonačelnika Željka Keruma i tvrtke 'Kerum'.

Pročitajte i ovo Moskva Stroge mjere Kompanije koje napuštaju Rusiju moraju za to platiti, zarada već premašila godišnji plan Uhićenja (Foto/Arhiva: Goran Kovacic/PIXSELL) Istražuje ih USKOK Zločinačko udruženje: Pronalazili osobe lošeg imovinskog i zdravstvenog stanja pa ih koristili za utaje poreza

Splitska Porezna uprava podnijela je prijavu državnom odvjetništvu, koja se odnosi na jahtu 'Joke' vrijednu 10 milijuna eura. Nju je Željko Kerum kupio na ime tvrtke, a koristi je u privatne svrhe, piše Slobodna Dalmacija. Slobodna objašnjava kako pri kupnji službenih plovilima , tvrtke PDV mogu tražiti nazad u gotovini ili ga prebijaju na način da u određenom razdoblju ne plaćaju navedeni porez na prihode. No, ako se kupljeno vozilo koristi u privatne svrhe, navedene beneficije ne mogu se koristiti.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene