Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Poboljšavanje nezaposlenosti'

Evo i snimke Kerumove najnovije provale!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Splitu se gradonačelnik Željko Kerum sastao s ministrima Mirandom Mrsićem i Arsenom Baukom. Kaže, razgovarali su o tome kako poboljšati nezaposlenost.

'Pričali smo o nekoliko tema, a najvažnije nam je bilo kako poboljšat nezaposlenost', rekao je splitski gradonačelnik Željko Kerum novinarima nakon sastanka s ministrom rada i mirovinskog sustava Mirandom Mrsićem i ministrom uprave Arsenom Baukom.

Pročitajte i ovo Josipa Krajinović i Arsen Bauk Bruse se detalji Hoće li se nastaviti rasipanje SDP-ove koalicije? Arsen Bauk otkrio je li postignut dogovor s Dalijom Orešković Ilustracija Istraga Akcija USKOK-a u Splitu, pod istragom tri osobe

Kerum je objasnio kako su razgovarali o zapošljavanju mladih ljudi koji nakon završenog fakulteta ne mogu naći posao i steći potrebno iskustvo. Ali i o zapošljavanju osoba koje su dulje vrijeme nezaposlene.

'Država će subvencionirati zapošljavanje kroz javne radove, a u Gradskoj upravi ćemo zaposliti mlade ljude kako bi kao pripravnici stekli potrebnu godinu dana radnog iskustva da bi mogli polagati državni ispit. Razgovarali smo i o umirovljenicima i o DES-u, ali i o drugim stvarima', rekao je Kerum.

Ministar Mirando Mrsić rekao je kako im je namjera posjetiti sve županije i s odgovornima vidjeti na koji se način može smanjiti nezaposlenost.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene