Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prodaja Todoriću

Kerum: Ne prodajem ništa Konzumu niti bilo kome drugome!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Splita Željko Kerum oštro je opovrgnuo navode kako njegove trgovine kupuje Agrokor.

'Konzum, odnosno Agrokor je velika hrvatska firma koja u ovoj kriznoj situaciji puno doprinosi hrvatskom društvu svojim doprinosima. Ja ih poštivam ali dio branše Kerum grupe, odnosno trgovina, nije na prodaju. Informacije nisu točne. Ja sam taj brend Kerum stvarao 21 godinu', istaknuo je Kerum napominjući kako njegova tvrtka bilježi  dobro poslovanje.

Pročitajte i ovo Kombi pravosudne policije (Foto: Dnevnik.hr) Žalbe tužiteljstva i obrane Todorić iznosio obranu više od tri sata, nema novca za jamčevinu Sudit će im se godinama (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Suđenje će trajati godinama Najveća optužnica u povijesti hrvatskog pravosuđa: Slučaj Agrokor obara sve rekorde, a optužnica će težiti više od milijardu kuna

>> Kerum: Mediji su najveće zlo ovog društva!

Također je kazao kako trgovinu neće nikada prodati te da će osigurati da je ne prodaju niti njegovi nasljednici. Na upit novinara kazao je kako niti ikakav zakup ne dolazi u obzir.

Naime, dio medija izvijestio je kako Konzum preuzima 83 prodavaonice Kerum grupe. Međutim, član vijeća Agencije za zaštitu tržišta Mladen Cerovac tvrdi kako su oni već primili Konzumovu prijavu za zakup.

'Konzum je agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja podnio prijavu u kojoj je učinio uvjerljivim da je riječ o ozbiljnoj namjeri preuzimanja i to na način da se ne radi o prodaji već o kupoprodajnom zakupu. Prema propisima o tržišnom natjecanju dugoročni zakup se izjednačava sa kupnjom'. pojasnio je Cerovac.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene