Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Božićnice u Splitu

Kerum: Mediji su najveće zlo ovog društva!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjednica splitskog Gradskog vijeća nakon gotovo dvanaestosatnog zasjedanja prekinuta je večeras, zbog, kako je obrazložila predsjednica vijeća Nevenka Bečić, umora vijećnika, te je nastavak zakazan za 23. prosinca ove godine kada je predviđena i svečana sjednica tog tijela uoči predstojećih blagdana.

Na taj način je odgođena i odluka o prodaji 30 posto od ukupno oko 56 posto dionica nogometnog kluba Hajduka u vlasništvu grada, jer je ta točka dnevnog reda bila predviđena za kraj sjednice.

Pročitajte i ovo Osnovno zdravstveno osiguranje Veliki trošak Više od 100.000 građana ostalo bez zdravstvenog osiguranja: HZZO počistio liste Ilustracija mogli bi imati problema Zadnji je dan: Tisuće građana ostat će bez zdravstvenog osiguranja ako se ne jave u HZZO

Vijećnica HDZ-a Sanja Bilač je, nakon što je predsjednica Gradskog vijeća Nevenka Bečić kazala da se sjednica prekida, intervenirala istaknuvši kako se treba reći istina a to je, po Bilač, da je sjednica prekinuta 'zato što nemate dovoljno ruku za izglasavanje prodaje Hajduka'.

Nevenka Bečić je na to uzvratila vijećnici Bilač riječima: 'Vaše insinuacije su dosadne svima'.

>> Kerum će božićnice pokriti prodajom dionica Hajduka?

'Hajduk je vodila i dosad politika i to nije dobro. Puno će bit bolje kad se bude znalo tko je vlasnik Hajduka, jer onaj tko uloži svoje novce, on će upravljati kako je najbolje. Grad Split će ostaviti 26 posto dionica koji garantiraju da će moći kontrolirat rad Hajduka i to je najbitnija stvar', rekao je Kerum i dodao da su mediji najveće zlo ovog društva. 

No Split ima svojih problema, gradska blagajna je prazna, danas je izglasan treći rebalans proračuna, a Kerum tvrdi da je moglo biti i gore. 'Grad Split u odnosu na situaciju u državi je u odličnoj situaciji, a naravno u ovakvoj kriznoj godini kao što je ova i prethodne dvije', tvrdi Kerum.

Svi splitski umirovljenici i nezaposleni dobit će božićnicu i to u obliku bona od 400 kuna koji će moći iskoristiti u trgovačkim lancima. Bonovi će se početi dijeliti u nedjelju u splitskim osnovnim školama. Budući da u gradskoj blagajni nema 25 i pol milijuna kuna za božićnice, Grad će se kratkoročno zadužiti kod trgovačkih lanaca.

Demantirao je priče kako prodaje trgovački lanac Todoriću. 'To je moja privatna stvar i uprave moje firme. Ja to neću komentirat, 'Kerum' trgovinu ja nikad neću prodati', rekao je Kerum. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene