Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kerum neće na gay pride

'Dok se ministar Ostojić bavi time tko treba ići na Pride, u Zagrebu tuku dalmatinske studente!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski gradonačelni i njegovih dvoje zamjenika Jure Šundov i Anđelka Visković priopćili su da neće nazočiti gay prideu u Splitu.

Kerum i njegovi zamjenici su ovime reagirali na izjavu ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića u 'Slobodnoj Dalmaciji' od subote u kojoj je rekao da bi na Split Prideu koji je najavljen za 9. lipnja trebali sudjelovati svi gradski vijećnici i gradonačelnik.

'Ministre, mi nećemo na Split Pride. To smo jasno rekli, nismo se skrivali, puštali demagoško crnilo i kupovali vrijeme šaljući Vas u povorku', navodi se u zajedničkom priopćenju troje splitskih čelnika.

Pročitajte i ovo Željko Kerum Tko da više Kerumovo zapušteno zemljište prodano za 40.100 eura, a na prodaju idu i druge njegove nekretnine Slika nije dostupna Najavili 'posebne društvene akcije' Prijavili Ostojića jer je mijenjao trasu gay povorke u Splitu

>> Ne mijenjaju rutu: Hoće li se ponoviti prošla godina?

Gradski čelnici zamjeraju ministru Ostojiću što se, kako su naveli, umjesto da smiruje napetosti uoči najavljenog homoseksualnog okupljanja i radi na jačanju sigurnosti građana, 'bavi delegiranjem osoba u povorku koja će se dogoditi za skoro tri mjeseca'.

'Dok on pokušava biti duhovit, u Splitu divljački pretuku prvaka splitske Opere (Ivicu Čikeša). Dok se on bavi time tko bi trebao sudjelovati na Split Prideu, u Zagrebu tuku dalmatinske studente samo zato što govore 'pogrešnim' dijalektom', navodi se u zajedničkom priopćenju gradonačelnika Keruma i njegovih zamjenika Šundova i Visković.

'Različitost se ne brani govoreći 'tko bi s kim trebao hodati pod ruku''

Podsjećajući da ministar u 'Slobodnoj Dalmaciji' u vezi prošlogodišnjeg Split Pridea kaže 'da prošlogodišnja sramota traži odgovor drugačijeg Splita koji ne poziva na ubijanje različitosti' splitski čelnici postavljaju Ostojiću pitanje o tome što je s 'ubijanjem različitosti' kad mladi završe u bolnici jer ne govore istim narječjem. 'Može li ministar, za promjenu, reći što je sam napravio da građani budu sigurniji i što je učinio da spriječi 'ubijanje različitosti' umjesto da drugima govori što bi trebali raditi', navode oni u priopćenju dodajući da se različitost ne brani govoreći 'tko bi s kim trebao hodati pod ruku'.

'Nije ministrov posao da slaže povorku nego da stvori uvjete u kojima će se građani osjećati sigurno, u kojima će moći bez straha izaći iz kuće i moći bez straha govoriti svojim jezikom bez obzira u kojem se kraju Hrvatske nalazili', navodi se u zajedničkom priopćenju gradonačelnika Keruma i njegovih dvoje zamjenika u povodu izjave ministra unutarnjih poslova o Split Prideu u kojoj je govorio o potrebi sudjelovanja gradskih čelnika u tom okupljanju. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene