Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljedice nevremena

Iz KBC-a Zagreb uvjeravaju da je sve u redu, građanska inicijativa tvrdi suprotno: "U glavnoj hrvatskoj bolnici vlada potpuni kaos"

KBC Zagreb
KBC Zagreb Foto: Goran Mehkek/Cropix
Pomoćnik ravnatelja KBC-a Zagreb za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor Milivoj Novak rekao je u utorak kako bolnica potpuno u funkciji nakon što je tijekom ponedjeljka došlo do nestanka struje i oštećenja servera.

Nakon što je došlo do nestanka struje i oštećenja severa u ponedjeljak, Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja KBC-a Zagreb za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor rekao je da je bolnica potpuno u funkciji. 

"Tijekom jučerašnjeg stradala je, odnosno nešto se dogodilo u trafostanici. Došlo je do nestanka struje, strujnog udara, što je oštetilo naše servere. Sve je popravljeno, sređeno i sve radimo", odgovorio je Novak na upit Hine.

Pri tome je potvrdio kako je sada sve u funkciji.

"Strujni udar je oštetio servere, što nije mala stvar, ali sve je dovedeno u red. Bolnica je funkcionirala i najnormalnije sve ovo vrijeme", rekao je Novak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Potvrđeno obdukcijom Policija utvrdila čije je tijelo pronađeno u obiteljskoj kući nakon gašenja požara

Upitan kada su problemi riješeni, odgovorio je - prvi puta oko dva ujutro, a zatim se još nešto popravljalo te je tijekom prijepodneva sve dovedeno u red.

Građanska inicijativa - Stop spalionici Rebro upozorila je utorak da je KBC Zagreb potpuno paraliziran jer ne radi bolnički informatički sustav nakon što je u ponedjeljak poslijepodne u dva navrata nestalo struje po nekoliko minuta radi prespajanja trafostanice.

Naveli su kako je obustava struje oko 14 sati zahvatila glavnu državnu bolnicu KBC Zagreb - Rebro, "kada su se svi aparati pogasili, a paralelni sustavi se nisu uspjeli aktivirati."

"Danas, ni nakon 19 sati od incidenta, i dalje ne radi bolnički informatički sustav. Ne može se printati, obavljati najjednostavnije pretrage poput vađenja krvi, nema rendgena. Situacija je zanimljiva i u operacionom bloku, kako javljaju pacijenti i djelatno osoblje", istaknuli iz Inicijative te naveli kako liječnici danas pacijente samo gledaju, dok se liste čekanja ponovno gomilaju.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene