Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Roditelji u strahu

Panika u Rijeci: Bolnica nema novca za kemoterapiju oboljele djece!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od danas nema novca za kemoterapiju - ta je šokantna vijest dočekala jutros roditelje najteže oboljele djece u riječkoj dječjoj bolnici.

Da se novac za prijeko potrebne lijekove i terapiju najteže oboljeloj djeci ne odobrava, odlučio je jučer stručni savjet riječkoga Kliničkog bolničkog centra.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Ilustracija Tužan kraj potrage Tragedija u Londonu: Dječak nestao iz kuće, pronađen u rijeci Temzi

Očajni roditelji pokušavali su doznati na koji način riješiti problem i gdje i kako svojoj teško bolesnoj djeci omogućiti nužno liječenje. Oko podneva im je rečeno da je ipak odobren novac za idućih 7 dana, no što nakon toga, još ne znaju.

'Sada trenutačno ima recidiv, znači sa svakom odgodom te kemoterapije njoj taj tumor sve više i više raste. Mi smo očajni, ne znamo što ćemo dalje kao i svi ovi drugi roditelji ovdje', kaže Karlo Mošunjac.

'Naše dijete ima 13 godina. Ono sada plače u sobi jer se boji da danas neće dobiti terapiju', kaže Dorijano Kocijančić. 'Zato molim i prosim cijeli narod, Ministarstvo, sve dobre ljude da na bilo koji način, da bilo što naprave da to jednom zauvijek prestane', kaže Fehim Hiseni.

Stanje u Rijeci prokomentirao je i ministar Rajko Ostojić. Umiruje roditelje i tvrdi stalno je u kontaktu s ravnateljem bolnice, traži se žurno rješenje.  'Jutros se javio akutan problem na dječjoj onkologiji u Rijeci, kontaktirao sam osobno ravnatelja i imam obećanje da će se danas tjekom dana to riješiti', rekao je ministar zdravlja Rajko Ostojić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene