Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Pušten u rad

KBC Dubrava dobio novi dijagnostički uređaj vrijedan milijun kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi ultrazvučni uređaj (UZV), vrijedan oko milijun kuna, svečano je danas pušten u rad na Zavodu za intervencijsku i dijegnostičku radiologiju u Kliničkoj bolnici (KB) Dubrava, a riječ je o modernom dijagnostičkom uređaju kojim se može obavljati više zahtjevnih pregleda.

Predstojnik klinike dr. Boris Brkljačić rekao je na prigodnoj svečanosti da će taj novi dijagnostički uređaj zamijeniti dva dosadašnja, stara deset godina. Riječ o modernom aparata s tri sonde koji može snimati abdomen, organe kao što su štitnjača ili dojka te mišiće, a treća sonda može snimati krvne žile.

Pročitajte i ovo Bolnica: Ilustracija - 4 Tragedija kod Otočca Stigli nalazi obdukcije preminule 23-godišnje rodilje: Bila je 11 puta na UZV-u, nisu vidjeli opasnost Liječnički pregled: Ilustracija - 1 Poražavajući podaci Žene na životno važan ultrazvuk čekaju i oko godine dana: "Stvarno treba imati veliku volju za život da pobijediš svu tu administraciju"

Naglasio je da će UZV uređaj pomoći i kod zahvata kao što je primjerice biopsija dojke, kojih se godišnje na klinici radi oko 150 do 200. Zahvaljujući ovom uređaju zadržati ćemo visoku razinu medicinskih usluga naše klinike, istaknuo je.

>> Ostojić u KBC Zagreb pustio u rad PET/CT uređaj

Zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik čestitao je klinici na novom UZV uređaju istaknuvši da klinika ima i odlične stručnjake koji uz uporabu takvih modernih uređaja mogu ostvariti odlične rezultate. 'S pravim uređajima u pravim rukama možemo očekivati visoke rezultate, a ovi novi uređaji sigurno će smanjiti i liste čekanja pacijenata o kojima se mnogo govori u javnosti', rekao je.

Dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Davor Miličić naglasio je kako je dobro što je KB Dubrava, koja je jedna od najboljih hrvatskih bolnica, dobila vrhunski uređaj istaknuvši da takva bolnica mora imati najmoderniju tehnologiju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene