Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi zbog opreme

Iz KB-a Dubrava pacijentima uputili važnu obavijest, pacijenti moraju u druge zagrebačke bolnice

KB Dubrava
KB Dubrava Foto: Zeljko Puhovski/Cropix
Bolnica je nabavila novu dijagnostičku opremu za čiji je rad nužno pojačati postojeću trafostanicu. Zbog radova će pacijente preuzeti ostale zagrebačke bolnice.

Zbog radova na trafostanici KB Dubrava će od petka do ponedjeljka raditi smanjenim kapacitetom, a hitne slučajeve preuzimat će ostale zagrebačke bolnice, izjavio je u petak Hini ravnatelj bolnice Ivica Lukšić.

"Pacijenti koji su bili naručeni na preglede i dijagnostiku kontaktirani su i prebačeni na druge dane u srpnju. Pacijenti na hemodijalizi uslugu će dobiti u KBC-u Zagreb, a hitne pacijente zbrinjavat će ostale zagrebačke bolnice", rekao je ravnatelj.

Pročitajte i ovo Mjesna zajednica Konjević Polje Sezona otrovnica FOTO Djevojčicu ugrizao poskok, evo kako ga prepoznati: "Zmije izlaze kao nikada dosad! Pazite kuda hodate"

Naime, bolnica je sredstvima Nacionalnog plana oporavka i otpornosti nabavila novu dijagnostičku opremu, od magnetske rezonance (MR) i kompjutorizirane tomografije (CT) do ultrazvuka, za što je bilo nužno pojačati postojeću trafostanicu, koja ima isti kapacitet još od početka rada bolnice 1988. godine.

"Dobili smo značajna sredstva i opremamo bolnicu najsuvremenijom radiološkom opremom zbog koje se iduća tri dana radi na rekonstrukciji opskrbe strujom", rekao je Lukšić.

Pročitajte i ovo Pregled policije nakon dojave Četiri su dojave lažne Dojava o bombama na više mjesta u Zagrebu! Objavljeni su detalji prijetećeg maila

Radovi traju od petka u 8 sati do ponedjeljka u 8, a po ugovoru sve bi trebalo biti riješeno u ta tri dana.

Izvođač radova je Končar u suradnji s HEP-om.

Za vitalne dijelove bolnice poput Kliničkog zavoda za laboratorijsku dijagnostiku, zbog 700 ležećih bolesnika, osigurani su HEP-ovi agregati.

Pročitajte i ovo Aleksej Navalni Objavio njegov tim Podmukle metode mučenja: Navaljni u zatvoru sto večeri zaredom slušao isti Putinov govor

Lukšić ističe da bi bolnica u punoj funkciji trebala biti u ponedjeljak ujutro, a vrlo brzo u pogon će biti stavljeni i najsuvremeniji radiološki aparati.

"Klinička bolnica Dubrava dobila je najjaču radiološku opremu, kakvu nema nijedna druga bolnica u zemlji", kaže ravnatelj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene