Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stvar sigurnosti

Kazne od 700 kuna još nema, ali auto bi svejedno trebali očistiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sabor će uskoro donijeti zakon koji propisuje kažnjavanje vlasnika neočišćenih vozila. I to sa 700 kuna. Jednako kao što se kažnjava i neočišćen snijeg ispred kućnih vrata. Kazne su od 700 do tisuću kuna.

'Zakon je poslan u Sabor na razmatranje, a o njemu ćemo raspravljati kad i ako ga Sabor usvoji', kaže Jadranko Magdić, vođa sektora za sigurnost cestovnog prometa PU Zagrebačke. Samim time, vozači neočišćenih automobila još neko vrijeme mogu odahnuti.

Pročitajte i ovo Snijeg poharao Pakistan Razorni učinci VIDEO Poharala ih snježna oluja, među poginulima 22 djece: Uništene kuće, naselja bez struje Snijeg u Kaliforniji - 1 Ekstremno vrijeme VIDEO/FOTO Mećava paralizirala dio SAD-a: Deseci tisuća ostali bez struje, građani upozoreni na opasnost od lavina

Policija neće naplaćivati kazne dok Sabor ne usvoji zakon, slijede tek upozorenja. 'Preporučamo vozačima da prije uključivanja u promet očiste svoje automobile, posebice vjetrobranska stakla i snijeg s krova da bi bili sigurni u prometu', kaže Magdić.

>> Zimski uvjeti u Lici i Gorskom kotaru, snijeg i idućih dana

Uz čišćenje automobila, ne treba zaboraviti ni prostore ispred i oko stambenih zgrada, ugostiteljskih objekata i trgovina. 'Podsjećam sugrađane da redovito čiste od snijega i leda nogostupe koji se nalaze uz njihove stambene objekte.

Vlasnike ugostiteljskih i drugih lokala upozoravamo da su dužni očistiti snijeg i led ispred svojih ulaza', kaže Goran Bošnjak, načelnik odjela komunalnog redarstva Zagreb. Stotinjak ljudi na terenu upozoravat će zaboravne vlasnike, neke od njih i kažnjavati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene