Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svaka čast!

VIDEO Karlovčanima uspjelo ono što drugima nije!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U karlovačkoj bolnici dosjetili su se kako isprazniti čekaonice i skratiti liste čekanja. Svoje pacijente pozivom obavještavaju kada se termin oslobodi.

U samo mjesec dana oslobodili su 200 termina. Zbog ljetnih praznika djeca imaju prioritet, a njihov primjer HZZO će primjenjivati i u drugim bolnicama.

Pročitajte i ovo MSCT uređaj Važna novost HZZO protiv lista čekanja: Ugovorili dodatne preglede s privatnim klinikama Ilustracija Jesu li liste čekanja liste umiranja? "Stvari su se otele kontroli. Ako će nas poduplati kao Gremline tako što će nas iza ponoći zaliti vodom, Beroš možda to i riješi"

Osoblje karlovačke bolnice pacijente obavještava o novim slobodnim terminima. Vrijeme je praznika, pa su djeca prioritet. Roditeljima više odgovara, jer djeca ne moraju izbivati iz škole.

'Cilj je bio smanjiti liste čekanja i da ljudi što prije obave svoje zakazane termine', rekla je Sanja Rebić, pedijatar u Općoj bolnici Karlovac.

Tako su u mjesec dana oslobodili više od 200 jesenskih i zimskih termina. Oni koji su trebali na liječnika čekati do veljače iduće godine, na ovaj će način do kraja kolovoza doći na red.

Napokon: Kreće akcija skraćivanja lista čekanja!

'Redovne i kontrolne preglede što su imali zakazano za kraj godine ili početak sljedeće godine, mi smo ih telefonski obavještavali i ponudili im nove termine za dolazak u naše ambulante', rekla je Rebić.

Njihov primjer primjenjivat će se i u drugim bolnicama. 'Preko mjesec dana čeka 5.500 djece, najduže čekanje im je oko 114 dana', kaže Tatjana Prenđa Trupec iz HZZO-a.

U HZZO-u su se aktivno počeli boriti kako bi se liste čekanja što više smanjile. 'U HZZO-u smo otvorili i broj telefona i mail adresu i web formu, a uskoro, do kraja ljeta, će biti i sms obavještavanje za otkazivanje narudžbi', dodaje Prenđa Trupec.

I odgovornost pacijenata uvelike bi smanjila listu. 5-10% pacijenata duplo je naručeno. Njih čak 20% na zakazani termin ne dođe, a taj termin netko čeka i često o njemu ovisi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene