Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštra kazna

'Roditelji ne znaju da sve potrošimo na alkohol'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dosta je maloljetničkog alkoholiziranja i divljanja, odlučile su u Karlovcu gradske vlasti i policija. Prvi je to grad u Hrvatskoj u kojem će djecu koju uhvate s alkoholom oštro kažnjavati.

'Uveseljava nas razbijanje kada se napijemo. Razbijamo sve što se razbiti da', rekao je jedan karlovački izgrednik. Takvo veselje grad je prošle godine oštetilo za 400 000 kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pozlilo mu je Pacijent umro u sanitetskom vozilu tijekom transporta iz Hrvatske u Njemačku, zbog jednog detalja brzo je pozvana policija Slika nije dostupna Vozač je stabilno Skoro ubio oca: Pijani 14-godišnjak jurio autom pa sletio s ceste

'To je mala šteta. Tu se gube ljudski potencijali koji su nenadoknadivi, ali svi bježimo. Kažemo ne to nije moje dijete. Na kraju to su sve naša djeca', pojasnio je Damir Jelić, karlovački gradonačelnik.

Pa će sada pijanu djecu policija kažnjavati. 'Za prvi prekršaj koji počini maloljetnik bit će obaviješteni roditelji, za drugi Centar za socijalnu skrb, u trećem navratu se podnosi optužni prijedlog sudu koji onda može starijeg maloljetnika kazniti od 100 do 1000 kuna, a mlađem maloljetniku primijeniti odgojnu mjeru', rekao je Ivica Porubić, zamjenik načelnika PU karlovačke.

>> Alkohol jeftiniji od vode u boci

No, jedan maloljetni izgrednik tvrdi kako on i dalje ide u park a policija neka ga pokuša uhvatiti ako može, jer on će im bježati. A tada bi policiji možda dobro došla i pomoć građana, koji smatraju da se mlade ipak treba razumjeti, jer 'sad je jako puno nezadovoljstva. Školuješ se, a posla nema. Sve to utječe na mladež'. Maloljetnici tvrde kako im roditelji ni ne znaju da oni sav novac troše na alkohol, no sada bi mogli saznati od policije.

Podržavate li kazne za maloljetnike s alkoholom?

  • Svakako, ovo više nije normalno
  • Ne, to je totalitarizam
  • Roditelji o tome trebaju voditi brigu, a ne država
  • Ne znam

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene