Obavijesti Video Pretražite Navigacija
To prepušta novinarima

Kardinal Bozanić: Crkva nije pozvana da daje sud o radu Vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić danas je, odgovarajući na novinarski upit nakon prijepodnevnoga radnog susreta predstavnika Vijeća europskih biskupskih konferencija u Zagrebu, rekao da nije pozvan davati sud o radu Vlade te da Crkva samo s moralnoga stajališta može načelno govoriti o pojedinim potezima vlasti.

Podsjetio je da je nedavna Izjava Komisije Iustitia et pax Hrvatske biskupske konferencije (HBK) imala širu nakanu od pojedinih elemenata naglašavanih u javnosti te napomenuo da se na čelu tog tijela HBK nalazi biskup, a u Komisiji, ljudi koji se bave strukom. 'Biskupi su još u svojim uskrsnim istupima pozivali vjernike da se vladaju s obzirom na stanje i krizu', rekao je na konferenciji za novinare, upitavši promovira li javna televizija prevladavanje ili upad u krizu.

Pročitajte i ovo Ilustracija HBK ustrojava sustav zaštite Dodir koji izaziva jezu: Kako se biskupi suočavaju s prijavama? ''Zlostavljanje u Crkvi ne čini ni 10 posto ukupnih slučajeva'' Fratar osuđen zbog maltretiranja maloljetnika - 2 Sramotna presuda Žrtva fratra pedofila za Dnevnik Nove TV: "Meni se stanje pogoršava". Bludni franjevac kažnjen tek novčano

Upitan da komentira podizanje kamata na kredite Zagrebačke banke, kardinal Bozanić je rekao kako Crkva tu može samo načelno djelovati pozivom da se odluke donose u svjetlu katoličkoga socijalnog nauka. 'Trebamo promijeniti odnos prema radu i tvrtki, koja ne postoji samo radi stjecanja profita,' rekao je Bozanić dodavši kako svatko treba na sebe preuzeti svoj dio odgovornosti. Podsjetio je i na potrebu pojačana karitativnoga rada u župnim zajednicama.

Današnji zagrebački susret biskupa Vijeća europskih biskupskih konferencija prvi je ovakve vrste, a predstavnici biskupskih konferencija nastoji uskladiti svoj rad u zajedničkim nastojanjima za izlaskom iz gospodarske i financijske krize.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene