Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Smjernice postoje'

Što to radi HNS? O padu kreditnog rejtinga priopćenje s kritikom Vladi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska narodna stranka priopćenjem je reagirala na smanjenje kreditnog rejtinga.

'Hrvatska Vlada u najkraćem roku mora ponuditi jednostavan i učinkovit model podrške posrnulom gospodarstvu. Podsjećamo i ističemo da osnovne smjernice modela već postoje te da su ih HNS i koalicijski partneri predvidjeli i prihvatili u Planu 21', smatraju u HNS-u.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VAŽNO ZA GRAĐANE Hrvatskoj porastao rejting zbog ulaska u eurozonu: S&P upozorava na tri rizika za javne financije RH Zdravko Marić - 5 ODLAZAK ZDRAVKA MARIĆA Reporterka Dnevnika Nove TV svjedočila oproštaju ministra financija s kolegama. Spakirao je stvari i poslao poruku svom nasljedniku

>> Linić: Nećemo dirati mirovine ni plaće, krećemo u borbu sa sivom ekonomijom

'Sada je trenutak kada se primjena tih mjera više ne može odlagati. Gubitak svakog i dodatnog radnog mjesta u privredi, a posebno ako je to posljedica svjesnog ili nesvjesnog negativnog djelovanja ili nedjelovanja države više se ne može tolerirati', stoji u priopćenju.

'Daljnja podrška monopolima javnog sektora, kao i svako spominjanje bilo kakvih dodatnih poreznih opterećenja, samo doprinose produbljenju krize', poručeno je iz HNS-a.

Podsjetimo, S&P je snizio dugoročni i kratkoročni kreditni rejting Hrvatske s BBB-/A-3 na BB+/B, odnosno na razinu smeća.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene