Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponovo aktualna privatizacija iz 2001.

Karamarko: Policija će istražiti Čačića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko potvrdio je kako će policija provesti kriminalistička istraživanja vezana uz privatizaciju odmarališta Zelena Punta koji je 2001. kupila tvrtka Radimira Čačića.

'Provest ćemo kriminalističku istragu jer prema Ustavu kriminal iz vremena privatizacije i pretvorbe ne zastarijeva', odgovorio je Karamarko u Saboru na pitanje HDZ-ovog zastupnika Andrije Hebranga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sjednica u Saboru Preporučila Čačiću da u obraćanju ide 'nježno, mesijanski, zen-budizam' Slika nije dostupna Treba li otići? Nerazjašnjena pitanja sa suđenja Čačiću

>> 'Iz SAD-a stigli dokumenti vezani uz aferu Daimler'

Čelniku HNS-a su se bavili i drugi HDZ-ovci pa je Krunoslav Markovinović ministra gospodarstva Đuru Popijača pitao hoće li reagirati na optužbe protiv Čačića. Popijač je u odgovoru rekao kako mu je poznato da je 90-ih tadašnja Agencija za restrukturiranje dala suglasnost za pretvorbu Čačićeve tvrtke Coning, i to u vrijednosti od 9,1 milijun DEM, iako je procijenjena na 16 milijuna DEM.

'Agenciji je bilo uplaćeno 4,6 milijuna DEM, a HFP je u postupku kontrole poništio postupak pretvorbe jer više od 90 posto dionica kupljeno novcem od samog poduzeća. Sve ovo daje za naslutiti da je ovo jedan od potencijalnih kandidata da se njime bavi ministar Karamarko', poručio je Popijač.

HNS je na sve navode oko čačića brzo reagirao. 'Bacanje prljavštine po drugim ljudima, koji k tome od svoje odgovornosti nikada nisu i neće bježati, jedino je što HDZ radi, umjesto da vodi zemlju iz krize u koju ju je sam i doveo. Naravno, to ni ne čudi s obzirom da HDZ jedino prljavštine i ima na bacanje', stoji između ostalog u priopćenju kojeg je potpisao Igor Kolman, voditelj odnosa s javnošću HNS-a.

Narodnjaci su lopticu oko ptervorbe prebacili na HDZ. 'HDZ je još kroz pretvorbu i privatizaciju započeo pljačku hrvatskih građana koja se nastavlja i do današnjih dana. Zatvori su puni pritvorenih HDZ-ovih uglednika koje se sumnjiče za krađe vlastitog naroda u višestrukim milijunskim iznosima.
Ne treba uopće spominjati bivšeg premijera i predsjednika stranke kojeg su svi kao božanstvo veličali, na čelu sa sadašnjom premijerkom, a koji sada leži kao bjegunac od pravde u inozemnom zatvoru', zaključio je Kolman.

HDZ-ovka Đurđica Sumrak u Saboru je ministra pravosuđa pitala i o eventualnom zataškavanju prometne nesreće u kojoj je sudjelovao Čačić. 'Temeljem mađarskog zahtjeva u prosincu prošle godine u Hrvatskoj je održano istražno ročište. Kako je istraga tajna u javnosti se ne mogu objavljivati informacije', kazao je Bošnjaković.

Sam Radimir Čačić osvrnuo se na prozivke o prometnoj nesreći. 'To je nešto što mi se gadi u politici. Ja takve stvari nikada ne bih učinio, ali od strane HDZ-a to je nešto normalno i uobičajeno. To je razina HDZ-a, stranke čije se članstvo dijelom nalazi u zatvoru, a dijelom pod sumnjom ili istragom i pred zatvorom. Nemaju drugog izlaza osim prljavština', rekao je Čačić.

(Hina/E.F.)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene