Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritičan prema vlasti

Karamarko: Pohvala Hillary Clinton išla je HDZ-ovoj vladi, a ne ovoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Karamarko komentirao je pohvale američke državne tajnice Hillary Clinton na račun Hrvatske.

Hrvatsku je jučer posjetila američka državna tajnica Hillary Clinton, a posjet je komentirao i predsjednik najjače oporbene stranke Tomislav Karamarko.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković pregovori s DP-om Plenković: "Milanović više kao predsjednik ne postoji! On to jako dobro zna. Trebao bi podnijeti ostavku" Andrej Plenković, Ivan Penava iz minute u minutu Hoće li oporba uspjeti skupiti većinu u Saboru? Pojavio se novi plan u kojem ključnu ulogu ima Ivan Penava

'To je dobro jer ova vlada nažalost vrlo trapavo gradi odnose s Europskom Unijom u koju moramo ući za nekoliko mjeseci i dobro je da učvršćujemo odnose s Amerikom, ali čuli ste da naši prijatelji Amerikanci traže da se neki poslovi obave do ulaska i neki se ne mogu osjećati uvrijeđeno zbog dobronamjernih želja i sugestija naših i europskih i američkih saveznika', rekao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Američka državna tajnica pohvalila jučer je pohvalila Hrvatsku, no Karamarko smatra kako se ta pohvala ticala HDZ-ove vlade.

>> Hillary Clinton: Imate sve, ali bez reformi nema investicija

'Naravno da će se Hrvatsku pohvaliti jer je vlada HDZ-a napravila strašan iskorak u ovih šest godina i završila pregovore, sigurno da ljudi koji sa strane objektivno gledaju na te procese mogu nas samo pohvaliti', stav je predsjednika HDZ-a.

'Moje mišljenje je da se to nije odnosilo na period ove Vlade. Ja sam šest godina sudjelovao u pregovorima na neki način, u konačnici je gospođa Kosor potpisala pretpristupni ugovor. Mi smo vidjeli, u skoro godinu dana ove Vlade, da oni nizom nezgrapnosti zbunjuju ljude koji su gradili te dobre odnose. Nadam se da će napokon biti racionalni i da će oni ovaj postupak koji se zove 'samo nemojte ništa pokvariti' dotjerati do kraja', kritičan je Karamarko prema koalicijskoj Vladi.

Karamarka su upitali i o novom zaduženju HEP-a. ''To govori o njihovoj umješnosti i lošem vođenju državnih firmi, iako je prije ljeta bilo poskupljenja, izgleda da će se opet posezati u džepove građana', komentirao je Karamarko.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene