Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Manjinci za Milanovića

Karamarko: 'To je mala obmana koju će Pupovac morati objasniti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef HDZ-a pred središnjcom stranke osvrnuo se na današnje pregovore s MOST-om, odlazak na konzultacije kod predsjednice i istraživanje agencije Ipsos.

Za tvrdnju kako je sedam manjinskih zastupnika potpisalo podršku koaliciji Hrvatska raste, šef HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je da je to 'mala obmana'.

Pročitajte i ovo Božo Petrov, Nikola Grmoja, Marin Miletić Bez konkurencije Vladajući se obrušili na Most: "Nude se lijevoj koaliciji, njihov je jedini program rušiti HDZ" Andrej Plenković dijeli se šakom i kapom Plenković komentirao veliko okupljanje ljevice, najavio i novi paket potpore umirovljenicima

'To je mala obmana zbog koje će gospodin Milorad Pupovac morati objasniti kako se to radi da jedan čovjek potpisuje za tri osobe. I još jedna stvar koja mi se nije dopala u njegovoj izjavi - da su diskriminirane naionalne manjine ako ne sudjeluju u kreaciji. Nacionalne manjine nisu stranka. To je klub od kojeg se očekuje da bude konstruktivan prije svega prema interesima svojih nacionalnih manjina', rekao je Karamarko ispred središnjice HDZ-a i potvrdio da će podržati zahtjev MOST-a za proglašanjem isključivog gospodarskog pojasa.

POSTOJI LI RASKOL U HDZ-U? Karamarko: Ma kakvi; Stier: To nije realno

Objasnio je da već tri godine o tome pričaju u stranci i da se radi o njihovoj ideji s kojom su htjeli ići nakon izbora.

Pregovorima s MOST-om se, rekao je, veseli jer 'svako daljnje odugovlačenje nije dobro za Hrvatsku , gospodarstvo i sigurnost'.

O Sanaderu, konzultacijama i istraživanju

U 18.45 sati Domoljubna koalicija održat će konzultacije s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović o davanju mandata za sastavljanje vlade, a Karamarko kaže da im se veseli. Vjeruje, kaže, da će doći do raspleta pozitivnog za njih.

Osvrnuo se i na izjave bivšeg premijera Ive Sanadera koji je nakon izlaska iz zatvora poručio da je njegov politički progon počeo kada je najavio da će se kao počasni predsjednik jače angažirati u stranci. Karamarko je rekao da mu je to teško komentirati jer tada nije bio akter u stranci u smislu da je imamo nekakvu dužnost. Detalje, tvrdi, ne zna i sve je pratio medijski kao i svi ostali.

Pitanje koje je ražestilo Sanadera i njegove odvjetnike

Osvrnuo se i na rezultate istraživanja agencije Ipsos prema kojima najveću prednost ima SDP kojeg slijedi HDZ koji gubi malo po malo potpore.

'Hajdemo ukinuti izbore neka Ipsos određuje tko će pobjeđivati i tko će biti u parlamentu većina, neka kreira vladu. Mi smo pobijedili na izborima i tjedan dana nakon toga gledamo kako baš i nismo mi pobjedili i cijelo vrijeme se neki upiru gubitnike proglasiti dobitnicima, a nas dobitnike gubitnicima', poručio je i dodao kako narod ne treba zavaravati.

'Tog dana se ne sjećam'

Jadranka Kosor tvrdi da je na sastanku u Vladi, koji Sanader spominje, s njom - i tada glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem - bio i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, tadašnji ministar unutarnjih poslova, te da se razgovaralo isključivo o Poglavlju 23.

Karamarko je danas novinarima rekao da je bilo takvih sastanaka i da ne bi to komentirao.

'Bilo je više takvi sastanaka, ali ovisi o kojoj temi. Bilo stanje kriminala, korupcije itd. Tog dana se ne sjećam, na što ona točno misli ne znam', rekao je Karamarko i dodao da se ne bi petljao u to.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene