Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik HDZ-a u Kupresu

Karamarko: Napokon ćemo imati predsjednika koji nije bio komunist

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'One grane koje otpadaju od HDZ-a, kao što je bio slučaj u Hrvatskoj, jednostalno usahnu i nestanu', poručio je Tomislav Karamarko.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izrazio je u petak u Kupresu očekivanje da će na predsjedničkim izborima u Hrvatskoj pobijediti Kolinda Grabar Kitarović kao i da među hrvatskim strankama u BiH uspjeh na skorim općim izborima ostvariti HDZ BiH sa svojim koalicijskim partnerima.

Pročitajte i ovo Biračko mjesto Željezno Žumberačko - 6 Što su im obećali? FOTO I ovdje je pobijedio HDZ: Vjernim biračima ni ovakvi uvjeti nisu zasmetali Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio

Karamarko je, sudjelujući na Klauzuri HDZ-a BiH kojom je označen početak stranačke kampanje, pod nazivom 'Hrvatski odgovor', za opće izbore koji će se održati 12. listopada u BiH rekao da je pobjeda sestrinske stranke iznimno značajna zbog ostvarenja jednakopravne pozicije Hrvata u BiH.

'I ovaj vaš odgovor, odgovor Hrvata jest nešto što bi trebao biti zahtjev da postanemo ravnopravni u BiH. Mi želimo da ista prava, koja nemamo, dobijemo kao i druga dva naroda. Uvjeren sam da ćete (HDZ BiH) uvjerljivo pobijediti. Uvjeren sam da ćete se izboriti za prava hrvatskog naroda. Kao što stalno ponavljam mi smo tu da vam pomognemo', rekao je Karamarko u Kupresu.

Pri tome je kritizirao druge hrvatske političke stranke, očito aludirajući na HDZ 1990., što se nisu dogovorili o zajedničkom nastupu u okviru stranaka Hrvatskog narodnog sabora (HNS) što ga predvodi HDZ BiH.

Josipović će za izmjene Ustava tražiti podršku na referendumu

'Njima će suditi povijest, ali će im suditi i narod. One grane koje otpadaju od HDZ-a, kao što je bio slučaj u Hrvatskoj, jednostalno usahnu i nestanu', poručio je predsjednik HDZ-a. Pojasnio je kako će uspjeh stranaka HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora biti vjetar u leđa HDZ-u na predsjedničkim izborima.

'Mi na predsjedničkim izborima očekujemo da ćemo pobijediti i konačno imati predsjednika Republike nakon dr. Tuđmana koji ima senzibilitet za Hrvate u Hrvatskoj i BiH. I da imamo predsjednika koji nije bio član Komunističke partije Jugoslavije. Nakon toga imat ćemo i parlamentarne izbore i kako stvari stoje mi ćemo biti uvjerljivi pobjednici', poručio je šef hrvatske oporbe.

Najavio je i nastavak zauzimanja za jednakopravnost Hrvata u BiH dodajući da će to biti jedna od najvažnijih stvari kojim će se HDZ baviti kada se vrati na vlast navodeći da su problemi Hrvata u BiH ujedno i problemi Republike Hrvatske.

Na Klauzuri se obratio i predsjednik HDZ-a i HNS-a te kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragan Čović koji je najavio da će stranka voditi afirmativnu kampanju za izbore te je najavio pobjedu koalicije hrvatskih stranaka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene