Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Imamo gospodarski plan'

Karamarko: Dalić je neuvjerljiva, Milanović je standup komičar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef HDZ-a Tomislav Karamarko bez dlake na jeziku komentirao je najnovije političke događaje u zemlji, poteze Vlade i odgovarao na kritike.

Karamarko je najviše komentirao poteze premijera Milanovića i branio gospodarski program HDZ-a, koji se našao na klimavim nogama nakon istupanja Martine Dalić iz HDZ-a, koja je javno rekla da HDZ isti program zapravo nema.

Pročitajte i ovo Oleg Butković Je li pogodovao bratu? Butković odgovorio Benčić: "Obitelj se ne dira, a pravna stručnjakinja studirala je 18 godina..." Branko Bačić i Sabina Tandara Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV GOST DNEVNIKA NOVE TV Hoće li na dan izbora moći raditi trgovine, tržnice, frizerski saloni...? ''Stvorili smo probleme, tamo gdje ih nije trebalo biti"

Prvo je odgovorio na pitanje o Milanovićevom posjetu SAD-u. "Pa gledajte, ja mu želim uspjeh. Ono što je rekao da bi htio napraviti za Hrvatsku bilo bi korisno. Međutom ne bih volio da to bude repriza Australije, dakle jedan izlet i posjet objektu", istaknuo je Karamarko.

HDZ-ovcima nije jasno...

Novinare je zanimalo kako on vidi kritike iz oporbe, ali i vlastitih redova te kako komentira istupanje Martine Dalić iz HDZ-a. "Dopustite da se pomalo čudim, pošto smo objavili da radimo gospodarski program i da ga radimo s našim inozemnim prijateljima... koji imaju ono iskustvo koje mi još uvijek nemamo, koji su prošli onaj put kojeg mi još nismo prošli u oporavku države od gospodarske krize. Prema tome i gospođa Dalić je sudjelovala u svemu tome", počeo je šef HDZ-a.

"Zašto i na koji način, ona je to obrazložila u nekim svojim intervjuima, ali rekao bih vrlo neuvjerljivo, pritom koristeći neke stvari i pojmove za koje možemo reći da su neistine. Želim da ona uspije dalje u svojoj karijeri, i političkoj i profesionalnoj, ali način na koji je izašla nije korektan. Ako i sama kaže da HDZ ima još uvijek vremena, ima vremena za svoj gospodarski program, a taj gospodarski program je gotov već krajem proljeća (2105. godine), onda je to jedna kontradikcija. Zašto nije ostala i dalje radila? Čini mi se da se radi o jednoj osobnoj reakciji na nešto što se dogodilo", obrazložio je.

"Ja još uvijek ne dopuštam da se govori o nekim imenima, o nekoj Vladi u sjeni, jer bi to bila zla krv u našoj stranci i koalicijskoj kompoziciji. Najprije trebamo imati program, moramo imati sustav i onda lagano već pripremati ljude. Ono što je moj interes jest guranje nekih mojih mladih stručnih lica u prvi plan. Možda je u tome bio nekakav povod i uzrok za reakciju", dodao je na kraju odgovora na upit novinara Karamarko.

Novinare je zanimalo i kako to da HDZ ima pa nema gospodarski program. "HDZ ima program koji radi i dorađuje sa svojim inozemnim partnerima. Vi to mene pitate, a nikako da to Milanovića pitate. Vidjeli ste Milanovićevo izvješće u maniri najboljeg standup komičara kojeg sam vidio i slušao i ne problematizirate to što on ništa ne nudi. On nudi nekakve svoje fikcije i snove, a ne ono što je načinio. Uporno, od prvog dana kad smo postali opozicija vi pitate gdje je naš program. Naš program se treba raditi i izgrađivati i mi ga imamo", poručio je Karamarko.

"Začuđuje prozivanje g. Karamarka inicijative "U ime obitelji" zašto nije zatražila promjenu čl. 45 Ustava, budući da je u spomenutom članku Ustava broj zastupnika za hrvatske državljane koji žive izvan Hrvatske smanjen na tri zastupnika 2010. godine za vrijeme vlade u kojoj je g. Karamarko bio ministar, a sve u suradnji s SDP-om", nedavno su poručili iz U ime obitelji. Na red je došla i inicijativa udruge 'U ime obitelji' o referendumu za uvođenje preferencijalnog biranja na parlamentarnim izborima. Karamarko je obrazložio zašto je HDZ protiv. "A što bih mislio kad je HDZ promovirao preferencijalno biranje? Ma nije nama problem preferencijalno biranje, jer mislim da možemo o tome razgovarati. O svemu možemo razgovarati. Možemo razgovarati i o ovom nesuvislom prijedlogu o spuštanju (izbornog) praga na tri posto. To je uvod u estradizaciju Hrvatskog sabora", rekao je.

"Nema veze, o svemu možemo razgovarati, ali o jednoj stvari ne možemo razgovarati i zbog te stvari nismo poduprjeli referendum, a to je da gospođa Markić u svojem prijedlogu referendumskog pitanja ne spominju članak 45. odnosno njegovu izmjenu, a taj članak 45. obespravljuje i diskriminira Hrvate izvan granica Republike Hrvatske", poručio je. "To je katastrofa i mi ne možemo stati iza tog", istaknuo je na kraju šef HDZ-a.

Odgovorio je i na pitanje o inicijativi SDP-a o izmjeni zakona o glasovanju za predjsednika RH. "Ma o tome se da razgovarati, naravno. Pitanje je ako se ide prema kancelarskom sustavu, ima tu raznih varijanti, ali prerano mi je sada da to mogu reći. To će stranke trebati raspravljati kad dođe vrijeme za to. Prerano je o tome pričati", zaključio je Karamarko.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene