Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otočani šokirani

'Kapetan nije htio pristati na Zlarin, čak je putnicima pokazao srednji prst'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jadrolinija tvrdi da je ruta izmijenjena zbog vjetra, a predsjednik Mjesnog odbora Zlarin kaže da misli da nema toliko jake bure na Zlarinu da bron ne može pristati.

Kapetan trajekta na liniji Šibenik-Zlarin-Kaprije-Žirje nije htio pristati na Zlarin, a putnicima je pokazao srednji prst, tvrdi čitateljica portala ŠibenikIN.

Pročitajte i ovo Deseci ozlijeđenih u nesreći trajekta Drama u Napulju VIDEO Trajekt se zabio u pristanište u popularnoj turističkoj destinaciji: Velik je broj ozlijeđenih Trajekt Jadrolinije u splitskoj luci Pismo vrhu kompanje Sindikat Jadrolinije traži ostavku predsjednika Uprave: ''Znao je da brod Oliver nije spreman''

Ispričala je kako se njezina mama trebala ukrcati na spomenuti trajekt u četvrtak 11.30 sati, ali je kapetan, kaže, odlučio da će voziti za Kaprije, a za Zlarin ne. Putnike koji nisu htjeli napustiti brod počeli su, rekla je, gurati, a stariji, iznervirani ljudi, ostavljeni su da čekaju iduću liniju.

'Sljedeća pruga normalno vozi u 13.30 sati. Međutim, razlika je hoćete li se vratiti kući u podne ili u dva sata. Nedopustivo je više to što se događa, i onda kažu da se ljudi trebaju vraćati na otoke. Pa kako?', zapitala se čitateljica.

Šef poslovnice Jadrolinije u Šibeniku, Emir Berbić tvrdi da trajekt na Zlarin i Žirje nije mogao pristati zbog vjetra, kao i da su vozači teretnih vozila o izmjeni rute unaprijed obaviješteni.

'Kapetan je čak pokazao srednji prst putnicima nakon što se trajekt odvezao. Sramotno, bez riječi sam. Čak je i Lara, koja je manji brod, vozila jučer i prekjučer po jakoj buri, a oni tvrde da vrijeme danas nije pogodno za trajekt. Odluku su donijeli u pet minuta na svoju ruku, a zamislite kako je onima koji prevoze teret s kamionima', ispričala je ogorčena čitateljica.

Na problem se osvrnuo i predsjednik Mjesnog odbora Zlarin, Vladimir Buneta.

'Navodno trajekt nije pristao radi bure, a mislim da nema toliko jake bure u Zlarinu da brod ne može pristati. Na tom trajektu je bilo 90 posto kamiona za Zlarin, a on je mirno otplovio dalje prema Kapriju. Ako takav trajekt ne može pristati, neka Jadrolinija pošalje novi brod, jer ovakva bura puše barem 60 dana u godini', poručio je i dodao da se ne treba odmah napadati kapetana ako je iz sigurnosnih razloga procijenio da trajekt ne moće pristati, prenosi ŠibenikIN.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene