Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proširio se iz Crne Gore

Kanaderi gase požar na području Konavala, zahvaćeno 50 hektara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zračne snage MORH-a cijelo su jutro na terenu na krajnjem jugu Hrvatske - požar koji bjesni već danima u Crnoj Gori proširio se u srijedu navečer i na hrvatski teritorij - na područje općine Konavle kod mesta Bani.

"Požar je pod kontrolom, povremeno dolazi do novog aktiviranja vatre, tako da se u poslijepodnevnim satima opet očekuju zračne snage. Požar se sinoć proširio na našu granicu, a prijetio je je još i dan prije. Sinoć je požar bio linije jedan kilometar, tako da je sad situacija dosta dobra, iako se radi o vrlo nepristupačnom terenu. Naglašavam da nema apsolutno nikakve ugroze ni za kuće ni za imovinu ljudi. Požar i dalje bjesni u Crnoj Gori i prema nekim informacijama Crna Gora je zatražila pomoć Hrvatske", izvijestila je za Vijesti nove TV reporterka Paula Klaić Saulačić.  

Pročitajte i ovo Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara" Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

Oko 17 sati dva su kanadera krenula prema Crnoj Gori, vjerojatno kao odgovor Hrvatske na traženje pomoći u gašenju požara od susjedne Crne Gore.

"Kad zračne snage prestanu s djelovanjem obično idu zemaljske. No, u ovom slučaju imamo problem upravo zbog crte razgraničenja i opasnosti od zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, da ne izgubimo ljude", kazao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Konavle Mario Magud.

"Požar je zahvatio 50 hektara niskog raslinja, no vatra ne ugrožava naseljeno područje", kazao je za DNEVNIK.hr zapovjednik Magud. Noć je prošla dobro jer nije bilo puno vjetra.

"Požar je pod nadzorom iako još uvijek mjestimično ima otvorenog plamena", rekao je Magud. ''Vidjet ćemo popodne kakva će situacija biti. Uglavnom je riječ o izdimljavanju, ali lokalno se pojavljuje otvoreni plamen. Nema širenja požara zasada. Jutros su nam bila četiri kanadera, sada očekujemo povratak njih dva jer vatrogasci ne mogu pristupiti brdu''.

Taj je požar zahvatio oko 250 hektara površine, od čega je 50 hektara s hrvatske strane.


 

 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene