Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kamioni ne mogu prema moru

Izdana upozorenja zbog opasnog vremena: I dalje ograničenja u prometu, pogledajte koje su ceste zatvorene

Snijeg u Lici
Snijeg u Lici Foto: Tom Dubravec/Cropix
Nakon dvodnevnog kaosa promet kroz Liku i Gorski kotar polako se normalizira, no na snazi su i dalje upozorenja i zabrane za određene skupine vozila.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutačno nema prohodne ceste iz unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci ili Istri i obratno, upozorava Hrvatski autoklub (HAK).

Na dionici autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje ukinuta je zabrana zbog olujnog vjetra, ali na snazi su i dalje zimski uvjeti između čvorova Gospić i Maslenica (Rovanjska) i zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostala vozila obvezna zimska oprema.

Kako je bilo dosta problema zbog vozača koji su u vrijeme snježne mećave na ceste izašli s ljetnim gumama ili bez adekvatne opreme, iz HAK-a mole sve da poštuju ograničenja te da ne kreću na put bez zimske opreme. 

Pročitajte i ovo Zameteni u Lici snježni armagedon u Lici Dramatična ispovijest iz kolone u snijegu: "Ljudi su očajni, živčani. Sjedimo satima u autu. A neki drugi prolaze"

Ceste se još uvijek čiste, pa su moguć i zastoji. 

Za sav promet zatvorene su (zbog vjetra i snijega):

  • DC1 Udbina - Klapavice i Gračac - Knin;
  • DC27 Gračac - Obrovac;
  • DC42 u mjestu Poljanak;
  • DC25 Gospić - Karlobag;
  • DC218 Bjelopolje - Donji Lapac;
  • ŽC5217 Dobroselo - Mazin;
  • ŽC4030 u mjestu Petrov Vrh (Kutjevo);
  • ŽC5062 Lič - Lukovo;
  • ŽC5032 Mrzle Vodice - Gornje Jelenje;
  • LC59122 Ledenik - Šušanj i LC59123 Šušanj - Konjsko;

Samo za osobna vozila otvorene su:

  • autocesta A6 Rijeka - Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (zbog zimskih uvjeta na DC3 teretna vozila s priključnim vozilom isključuju se na odmorištu Vukova Gorica u smjeru Rijeke i čvoru Kikovica u smjeru Zagreba);
  • Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene;
  • DC54 Maslenica - Zaton Obrovački;
  • Paški most

Sljemenska cesta zatvorena je sa zagrebačke strane od Blizneca prema vrhu.

Pročitajte i ovo Zapeli u snijegu nakon što su ignorirali zabranu - 6 Kolaps na autocesti "To je kao da na raskrižju prođete kroz crveno": Neodgovorni vozači ignorirali upozorenja pa krenuli na put, neki s ljetnim gumama

Na snazi crveni i narančasti meteoalarm

Iako se situacija s padalinama smiruje, na snazi je i dalje crveni meteoalarm za Velebitski kanal, što znači da će na tom području i dalje puhati jaka i vrlo jaka, mjestimice i olujna bura.

Narančasto upozorenje za sutra vrijedi za zapadnu obalu Istre, Kvarner i Kvarnerić.

"Budite spremni na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom", ističu iz DHMZ-a.

Od Splita do Zagreba i danas izvanredni vlak

Na relaciji Split - Zagreb danas, osim dva redovita vlaka, voziti i jedan izvanredni vlak s 135 mjesta, priopćili su iz HŽ Putničkog prijevoza.

Dodatni izvanredni vlak, koji ima oko 135 mjesta, polazi iz Splita u 14:09 i stiže u Zagreb u 20:57.

Osim njega, danas će prometovati i redovni vlak koji iz Splita kreće ujutro u 8:14, a na zagrebački Glavni kolodvor dolazi u 14:55. Taj će vlak voziti u sastavu šest vagona s oko 360 mjesta, priopćili su iz HŽ Putničkog prijevoza.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene