Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Je li to primjerena kazna?

VIDEO: Opasne 'kamikaze' na našim cestama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vozači kamikaze ponovno prijete sigurnosti na hrvatskim cestama. U posljednjih nekoliko dana policijski su presretači na autocesti Zagreb-Lipovac zaustavili četvoricu vozača koji su svoje moćne automobile natjerali i do gotovo 250 kilometara na sat.

Talijana u luksuznom Mercedesu Kobre su ulovile kod Sibinja na autocesti Zagreb Lipovac, usred noći jurio je čak 246 kilometara na sat, čak 116 kilometara na sat brže od dopuštenog. Protekli tjedan presretači su u Slavoniji imali mnogo posla. Njemački vozač moćni je Audi kod Oriovca natjerao do 246 kilometara na sat.

Pročitajte i ovo 750.000 prometnih prekršaja prošle godine Pokrovitelj Osiguraj.me 750.000 prometnih prekršaja prošle godine: Znate li kolike su kazne za najčešće? Prljave tablice na automobilima; ilustracija - 1 Loš trik Zaprljate li ih, mogli bi vam iz novčanika izbiti priličnu svotu: Kazne se penju do 1990 eura!

>> VIDEO: Policija lovila Čeha koji je Likom jurio 246 km/h

'Prometni policajci su unazad 10 dana u 4 slučaja utvrdili nepropisne brzine. Radi se o brzinama od 243 do 246 kilometara na sat, kojima su autocestom jurila vozila visoke klase', ističe Kata Nuić, glasnogovornica PU brodsko-posavske. Mladi Nijemac na istoj je autocesti svoj Ferrari upregnuo na skromnih 243 km/h. Za nagradu, kao i preostaloj dvojici, osim novčane kazne, uručena mu je i privremena zabrana vožnje u Hrvatskoj.

Švicarski primjer

'Policija je protiv njih donijela prekršajne naloge, oni su kažnjeni, i izrečena im je zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima na teritoriju RH u narednih 12 mjeseci', dodaje Nuić. Za vožnju cestama izvan naselja zakon predviđa kazne od 500 kuna za prekoračenje brzine do 30 km/h. Ubrzate li na 50 iznad dopuštenog, to će vas stajati 1000 kuna. Za najbrže, ili najbogatije, predviđena je kazna od tri do sedam tisuća kuna.

Domaće zakonodavstvo možda bi se trebalo ugledati na švicarski primjer. Ondje jednom vozaču za vožnju od 290 km/h prijeti kazna od milijun eura. Švicarci naime, kazne izriču u skladu s primanjima nesavjesnih vozača.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene