Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik upozorio

'Kamenovanje džamije, ustaške pjesme u Jasenovcu - takvi incidenti imaju krizni potencijal!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Učestale incidente u društvu, kamenovanja džamije u Rijeci, krađa zastave srpske manjine u Krnjaku ili ustaške pjesme u Jasenovcu, ne treba shvatiti olako, upozorio je predsjednik Ivo Josipović.

Predsjednik Josipović je na međunarodnoj stručnoj konferenciji 'Dani kriznog upravljanja' istaknuo kako incidenti, učestali u posljednje vrijeme, imaju krizni potencijal, ako izostane primjerena reakcija.

Pročitajte i ovo Sandra Benčić da ne bi postale dio sistema Benčić: "Jasenovac nije slučajnost. Pozivam građane da kažu ne politikama mržnje" Andrej Plenković u Jasenovcu Komemoracija u Jasenovcu Plenković potvrdio da HDZ pregovara s Domovinskim pokretom i manjincima

>>SDSS osuđuje skidanje zastave u Krnjaku

Upozorio je kako su se bez primjerene medijske reakcije, gotovo nezamijećeno, ovih dana zbili događaji koje ne treba shvatiti olako i koji, po njegovim riječima, mogu imati negativan učinak na sustav vrijednosti, koji je u temeljima hrvatske države i društva.

>>Uhićen napadač na riječki Islamski centar

Za nedavno skidanje i otimanje zastave srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj za zgrade općine Krnjak, kamenovanje džamije u Rijeci, tučnjava Torcide i Armade na autocesti, te pjevanje ustaških pjesama skupine mladih u Jasenovcu, rekao je kako su to samo naizgled ekscesi nastali zbog lošeg odgoja i nebrige društva. Takvi događaji, naglasio je Josipović, mogu dovesti do određenog oblika krize, pa stoga ne smije izostati primjerena reakcija društva.(HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene