Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog željezničke nesreće

Jadranka Kosor odbila Kalmetinu ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar mora prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta jučer je zbog tragične željezničke nesreće koja se dogodila kod Kaštela podnio ostavku predsjednici vlade Jadranki Kosor, no ona ju je odbila, izvijestila je glasnogovornica ministarstva Marina Halužan.

Vezano uz bilo čiju odgovornost za ovu tragičnu nesreću ministarstvo želi istaknuti da najprije posebno povjerenstvo kojeg čine stručnjaci iz Hrvatskih željeznica treba utvrditi sve okolnosti ove željezničke nesreće, priopćila je glasnogovornica.

Pročitajte i ovo Mohamad Štajeh Rat u Gazi Palestinski premijer podnio ostavku: "To ima smisla samo u kontekstu dogovora za sljedeću fazu" Demostracije protiv Katalin Novák - 1 Orban ostao bez suradnice Mađarska predsjednica podnijela ostavku: Iza odluke stoji skandal povezan s pedofilom

Premijerka nije prihvatila ostavku jer je istraga u tijeku

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor nije prihvatila ostavku ministra mora, prometa i infrastrukture Božidara Kalmete koju je ponudio zbog jučerašnje tragične željezničke nesreće kod Kaštela jer je istraga o tom događaju još u tijeku.

Vladin Ured za odnose s javnošću izvijestio je da istraga, koja je još u tijeku, treba pokazati sve okolnosti i uzroke koji su doveli do tragične nesreće, kao i stupanj odgovornosti osoba uključenih u sustav željezničke i prometne sigurnosti.

Veleposlanstva se raspituju o ozlijeđenima

U splitskoj bolnici identificirani su svi poginuli u nesreći,a na liječenju je zadržano 13 osoba, potvrdio je Šimun Anđelinović, šef odjela patologije spliskog KBC-a.

Brojna veleposlanstva u Hrvatskoj čiji su se državljani našli na popisu stradalih ili ozlijeđenih u kontaktu su s mjerodavnim hrvatskim službama, a o nesreći u Rudinama izvijestili su svi svjetski mediji.

Dr. Vedran Radonić, predstojnik Klinike za kirurgiju splitskog KBC-a, potvrdio je da je da je nakon nesreće primljeno 55 pacijenata, među kojima je bilo šestero djece.

>> Šest poginulih, 55 ozlijeđenih pri izlijetanju nagibnog vlaka

>> Identificirano svih šest poginulih

>> VIDEO: Nakon nesreće na vlak naletjelo pružno vozilo

Sućut predsjednice Vlade RH u povodu željezničke nesreće

U povodu željezničke nesreće koja se dogodila jučer u Rudinama kod Kaštela, a u kojoj je život izgubilo šest osoba predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor uputila je sućut obiteljima poginulih. U brzojavu sućuti između ostalog stoji: ‘Znam da u ovim trenucima neizrecive tuge i bola za čitavu vašu obitelj ne postoje riječi koje bi vas mogle utješiti. Tragedija koja se dogodila šokirala je cijelu Hrvatsku. Molim vas da primite izraze iskrene sućuti i dubokog suosjećanja u ime Vlade RH i moje osobno’. (Hina/D.Š.)
 

Smatrate li da je Kalmetina ostavka trebala biti prihvaćena?

  • Da, naravno
  • Ne

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene