Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Moglo je i po glavi...'

VIDEO Kalmetu na pressici skoro pogodio komad stropne rasvjete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Press konferenciju Božidara Kalmete na trenutak je omeo komad stropne rasvjete, koji je otpao i umalo pogodio zadarskog gradonačelnika. On je komentirao optužbe Mijata Stanića i 'slučaj inspektora Tokića'.

Božidar Kalmeta održao je konferenciju za novinare na kojoj se osvrnuo na podnošenje kaznene prijave šefa Nezavisnog cestarskog sindikata Mijata Stanića protiv njega i njegovih suradnika.

Pročitajte i ovo Kzma Tomašić Muzej zlata i srebra Određen istražni zatvor načelniku Smokvice: Zajedno s poduzetnikom ostvario milijunsku korist Ilustracija Kaznena prijava Posvađali se u prometu, sljedeći dan nazvao ga na posao i pretukao: Muškarac zadobio teške ozljede

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta rekao je kako je podnošenje kaznene prijave za njega bilo očekivano.

'To je za mene bilo očekivano, kao što sam najavio i ja ću podnijeti tužbu protiv Stanića. Njegova tužba je običan spin. Svatko protiv svakoga može podnijeti kaznenu prijavu. A ja vjerujem u pravnu državu', rekao je Kalmeta.

'Pitanje je što je on čekao do sad? Mjesecima napada, vrijeđa, optužuje. Građanska mu je dužnost da podnese dokaze ako nešto zna, ali on ih nema', dodao je.

>>Evo za što sve Mijat Stanić optužuje Kalmetu

'Prije nekoliko dana na mail sam dobio dokumente na temelju kojih ću tužiti Stanića, pa sam se uhvatio posla. Tužba se upravo piše i ovih dana ću je podnijeti.

Na pitanje novinara da objasni Crnjakovu izjavu da je u HAC-u postojao paralelni sustav donošenja odluka, Kalmeta je rekao kako su uprava HAC-a i Nadzorni odbor, čiji je on bio predsjednik, donosili odluke jednoglasno.

'Crnjak je imao mogućnost dati suprotno ili izdvojene mišlljenje, a koliko ja znam 99% odluka donosilo se jednoglasno. Ne sjećam se da je Mario Crnjak tražio smjenu', rekao je Kalmeta.

>>VIDEO Nećete vjerovati na što je nasjeo Božidar Kalmeta

'Svatko odgovara za svoja djela. Livaković je završio osnovnu i srednju školu s peticama, dobio je Rektorovu nagradu na fakultetu, imao je vrhunske reference. Sapunar je bio u HAC-u i prije mene, on je doktor znanosti. Mikulić je dijete iz siromašne obitelji, on je radio noću da bi mogao studirati danju. Na fakultetu je imao prosjek ocjena 5.0', odgovorio je Kalmeta na pitanje je li pogriješio u odabiru svojih suradnika.

Kalmeta je komentirao i snimku na kojoj je ismijan. 'Nisam nasjeo, to je razlog zbog kojeg nisam stigao na otvorenje Dana hrvatskog turizma. Ja sam se javio jer sam kulturan i civiliziran, te sam tražio broj od gospodina. On mi je jako simpatičan i neću ga tužiti, ali ću biti oprezniji', poručio je Kalmeta.

Inače, njegov je susret s novinarima obilježila nezgoda u kojoj se odlomio komad stropne rasvjete i pao na stol ispred Kalmete. On je to komentirao kroz smijeh riječima: 'Sve ste vidjeli, moglo je biti i po glavi, Bože sačuvaj!'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene