Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kalmeta: Nisam Supermen!

Afere bujaju, za Upravu HAC-a nema loših vijesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Loše vijesti za Hrvatske autoceste od resornog ministra Božidara Kalmete. Izgradnja autocesta privremeno staje svugdje osim na dionicama prema Vrgorcu, Velikoj Gorici, Podravskom ipsilonu i osporavanom Pelješkom mostu.

No, za Upravu HAC-a, koju već duže vrijeme potresaju brojne afere, loših vijesti ministar još nema. Uprava, koja je bojenje tunela plaćala čak šest, a dionicu autoceste dva puta skuplje i dalje je netaknuta. Nokte zbog HAC-a resorni ministar Božidar Kalmeta još ne grize. To javno poduzeće koje iz proračuna na godinu troši milijarde kuna smatra tek dijelom svoga posla. 'Ne bi da imam pet doktorata i ne znam da sam kolko pametan, sve moglo stati u ovu glavu i znati sve. Prema tome, a nisam ni jedno ni drugo, niti imam pet doktorata, niti sam nešto posebno... niti sam supermen. Ali zato postoji sustav i zato postoje Uprave', pojasnio nam je Kalmeta.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović promijenio fotografiju i slogan na Facebooku Dotaknuo se i Rojsa Milanović HDZ nazvao kartelom: "Plenković zapomaže" Peruanska predsjednica Dina Boluarte Drama u Peruu Šest ministara podnijelo ostavku, razotkrili ih Rolexi: Predsjednica je pod istragom, sumnja se na korupciju

>> HAC je bojanje tunela platio dva puta?!

Hac-ove direktore proziva se zbog brojnih nepravilnosti, skupocijenog bojenja tunela, pogodovanja u javnoj nabavi, sporne kupovine automobila, fiktivnog zapošljavanja Josipa Pocrnića te korupcija pri zapošljavanju na naplatnim postajama. U neke od njih ministar očito ni sam ne vjeruje. 'Naše građevinske tvrtke i te kako dobro konkuriraju i van Hrvatske, pobjeđuju i tamo na međunarodnim natječajima. To samo govori da se radi o kvalitetnim tvrtkama', naglasio je Kalmeta. U kvalitetu ugovora koje je s njima potpisivao HAC, posumnjao je europski antikorupcijski Ured OLAF pa je i naša policija pokrenula istrage. Kalmetin čovjek u nadziranju HAC-a zatražio je od Uprave da istraži samu sebe.

'Ja sam pismeno zatražio da mi se rezultati interne istrage dostave na znanje. A što se tiče policijskih to ne bi želio komantirati, a ukoliko ja osobno budem pozvan vrlo rado ću se odazvati tome', rekao je Zdravko Livaković, predsjednik NO HAC-a. Unatoč slaganju, rezolutnost prema događajima u HAC-u, Kalmeta ne pokazuje. U suprotnom, istraga u HAC-u već bi bila gotova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene