Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob oko Zakona o radu

Kalmeta i sindikalci odlučili: Vraća se GSV

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada, sindikati i poslodavci dogovorili su danas da bi idućeg tjedna trebalo ponovno početi s radom Gospodarsko-socijalno vijeće koje zbog sukoba oko izmjena Zakona o radu nije funkcioniralo još od prošlog ljeta.

Usuglasili smo se da GSV može ponovno početi s radom, a ja ću kao predsjednik GSV-a sazvati sjednicu za sredinu idućeg tjedna, izjavio je nakon sastanka u Vladinom uredu za socijalno partnerstvo ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta. Među prvim temama na dnevnom redu će se naći program gospodarskog oporavka i Vladin investicijski ciklus, najavio je Kalmeta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Osnivanje jamstvenog fonda Do sredine travnja popis poslodavaca koji ne podmiruju obveze Slika nije dostupna Ukidanje referenduma Kalmeta: Sindikati su pretjerali, trebaju poštovati državu

>> 'Pojedinci koriste brodogradnju kako bi dobili briselsku fotelju'

Do tada sve tri strane trebaju potpisati izjavu o proceduralnim pitanjima vezanim za pripremu i upućivanje u proceduru Zakona o reprezentativnosti, kojim će se ubuduće utvrđivati reprezentativnost sindikata i poslodavaca, istaknuo je Kalmeta.

Dopredsjednik Hrvatske udruge sindikata Zdenko Mučnjak pojasnio je da sindikalne središnjice nisu uspjele dogovoriti zajedničke kriterije za utvrđivanje reprezentativnosti pa će to pitanje biti povjereno međunarodnoj arbitraži, najvjerojatnije Međunarodnoj organizaciji rada. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene