Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Matijašević traži hitnu uspostavu GSV-a

'Pojedinci koriste brodogradnju kako bi dobili briselsku fotelju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatske udruge sindikata (HUS) Ozren Matijašević zatražio je danas u Mlinima u Župi dubrovačkoj hitnu uspostavu gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV).

Matijašević je na konferenciji za novinare izvijestio o zaključcima Vijeća HUS-a koje traži hitnu uspostavu GSV-a kako bi se kroz to tijelo što kvalitetnije raspravila i usuglasila stajališta vezana uz interese radnika.

Pročitajte i ovo GSV; ILUSTRACIJA - 3 Izabrano novo vodstvo Održana posljednja sjednica GSV-a: "Naša su očekivanja da porast plaća kompenzira dodatne troškove građana, prije svega inflaciju" Slika nije dostupna O neisplati plaća Nakon pola godine GSV nastavio s radom

Kazao je kako je potrebno zakonski riješiti odnos sindikata i poslodavaca, odnosno regulirati ulogu tzv. žutih sindikata koji su ponajprije u funkciji poslodavaca, a ne radnika.

>> Cijene goriva će skakati kao Blanka Vlašić

Matijašević je izrazio nezadovoljstvo što izgradnja Pelješkog mosta nije krenula u punom opsegu, te dodao kako nikakav novac ne smije biti prepreka njegovoj izgradnji jer je to, po njegovom mišljenju, investicija s trenutačnim povratom uloženog budući bi se veliki broj radnika angažirao na radovima, a i njegova izgradnja omogućila bi oporavak građevinarstva kao gospodarske grane.

Rekao je i kako se HUS protivi 'samoreklamerskim' istupima pojedinaca koji koriste brodogradnju kako bi dobili 'briselsku fotelju' te zatražio od Vlade da riješi prepisku s Bruxellesom, kako bi se skinule administrativne zabrane gradnje novih brodova. Predsjednik HUS-a pozdravio je odluku vlade o dokapitalizaciji Luke Ploče. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene