Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Gosti za poželjeti

Kako su Korejci otkrili Dubrovnik...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni zadatak ljudi koji vode hrvatski turizam je: kako goste privući u zimskim mjesecima.

Rješenje se možda krije na Dalekom istoku. Naime, turisti iz Koreje sve više odabiru Dubrovnik, samo tijekom prvih 5 mjeseci ove godine broj korejskih gostiju porastao je čak 5 puta.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

Đir gradom u zidinama, sladoled na skalinima, ili kava na Stradunu - Korejci su brzo naučili dubrovačke običaje. Ove godine Dubrovnik je hit na korejskom poluotoku. Kažu kako je za sve je zaslužna njihova poznata serija snimana u Dubrovniku.

Samo ove zime broj gostiju iz Koreje porastao je 5 puta. 'S prosječnim boravkom 2-3 dana. Ali isto tako prema našim informacijama iz hotela, ima ih jako puno koji sami bukiraju svoj smještaj', kaže Jelka Tepšić iz Turističke zajednice Dubrovnika.

VIDEO Hrvatska je turistima sve privlačnija, a ovo je totalni HIT!

Ugostitelji naglašavaju, Korejci su gosti za poželjeti. 'Oni prvo ne vole sunce! Vole jednostavna jela, koja nisu masna, kao rižoti, ribe, lignje i tako; popiju malo vina', kaže ugostitelj Stjepan Perić.

A možda upravo Dubrovnik turiste iz Koreje privuče na upoznavanje cijele Hrvatske.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene