Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prepušteni sami sebi

Kako se živi u Okučanima 17 godina nakon 'Bljeska'?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Okučanima se sutra obilježava 17 godina vojno-redarstvene akcije Bljesak kojom je oslobođena zapadna Slavonija. U samo 36 sati, oslobođeno je više od 500 četvornih kilometara okupiranog teritorija.

Uoči velike proslave zanimalo nas je kako danas izgledaju Okučani kojih se država sjeti samo na dan obljetnice.
32 postrojbe Hrvatske vojske i policije u manje od dva dana oslobodile su više od 500 kilometara okupiranog teritorija.42 sudionika akcije su poginula, 160 ih je ranjeno. Bljesak je bio najava konačnog oslobađanja Hrvatske od velikosrpske agresije.

Pročitajte i ovo Josip Jović na Plitivcama Obljetnica smrti prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića: "Ponosan sam što dobio ime po svom stricu. Nikad neću prežaliti što ga nisam imao priliku upoznati, ali on živi u meni" Obljetnica u Okučanima - 5 Obljetnica operacije Bljesak Zašto je (opet) stajao između predsjednika i premijera? "Voli li se netko ili ne, to je sporedno pitanje"

Ambiciozni načelnik ponosno nam pokazuje novu, deset milijuna kuna vrijesnu sportsku dvoranu. Kanalizacija i vodovod su pred završetkom. Općina je izradila 100 milijuna kuna vrijedne projekte među kojima je najvažniji Industrijska zona. Novac će tražiti od eurospkih fondova.

Katolička i pravoslavna crkva godinama su jedna pored druge. Taj sklad prenio se i među građane. Unatoč teškim strdanjima nije zabilježen ni najmanji međunacionalni incident. Spojilo ih je siromaštvo.

Okučani će sutra biti vijest dana. Nakon toga kao i sve ove godine prepušteni sami sebi.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene