Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Je li Zagreb siguran?

Sigurnosni stručnjak o ubojstvu u klubu: "Treba priznati da imamo problem s kriminalnim podzemljem, korupcijom, oružjem…"

Aktualno Galerija Ante Letica Ante Letica Foto: DNEVNIK.hr Ubojsvto u noćnom klubu Ritz - 1 Ubojsvto u noćnom klubu Ritz - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ubojsvto u noćnom klubu Ritz - 2 Ubojsvto u noćnom klubu Ritz - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ubojsvto u noćnom klubu Ritz - 3 Ubojsvto u noćnom klubu Ritz - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ubojsvto u noćnom klubu Ritz - 4 Galerija 1/5 >>
Četiri hica ispalio je zaštitar u optuženika USKOK-a Tomislava Sablju i usmrtio ga u zagrebačkom klubu prepunom ljudi. Nemili događaj, prepričavaju svjedoci, odvio se nakon svađe, a što ju je izazvalo - tek trebaju utvrditi istražitelji. Događaj cijeloga dana prati reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo.

"Zaštitar osumnjičen za ubojstvo u ovim trenucima trebao bi biti ispitan u policijskoj postaji u Henzlovoj ulici gdje bi trebao ispričati svoju verziju događaja. Nakon toga bit će odveden pritvorskom nadzorniku i prenoćit će iza rešetaka", ispričao je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo.

Policija će Državnom odvjetništvu podnijeti posebno izvješće. A osumnjičeni bi se pred DORH-om trebao pojaviti u nedjelju nakon čega će izaći pred suca istrage, najvjerojatnije, jer u ovakvim situacijama DORH uvijek zatraži određivanje barem jednomjesečnog zatvora.

Na mjestu događaja, prijatelji Tomislava Sablje pale lampaše. Ubijeni je poznati akter crne kronike. Poznat je i po svom boravku u Remetincu i ponavljanju kaznenih dijela neposredno nakon izlaska. "Najpoznatijiji je po slučaju iz 2019. godine kada je uhićen u velikoj policijskoj akciji Tebra", pojasnio je reporter.

Pročitajte i ovo Ubojstvo na Trešnjevci NOVI DETALJI UBOJSTVA VIDEO/FOTO Osumnjičeni za Sabljino ubojstvo branio se šutnjom, od ranije je poznat policiji

Sigurnosni stručnjak: "Zalažem za strože kažnjavanje posjedovanja i upotrebe vatrenog oružja" 

Slučaj ubojstva u zagrebačkom klubu zasigurno će se rasvjetljavati i u idućim danima jer otvoreno je puno pitanja. Pa i ono - kako netko može unijeti oružje u klub pun ljudi. O svemu više zna Ante Letica, bivši SOA-in operativac i sigurnosni stručnjak.

"Mislim da se hrvatski građani ne trebaju i ne smiju plašiti, međutim, moraju biti zabrinuti. I ja sam zabrinut. Mislim da imamo problem. Imamo problem s korupcijom, organiziranim kriminalom, a imamo sad i problem s neovlaštenim posjedovanjem i upotrebom vatrenog oružja. I mislim da treba vidjeti kakvo je stanje u našim tijelima koja trebaju rješavati probleme - i u policiji i pravosuđu i tužiteljstvu i službama. I treba naći prave mjere u suprotstavljanju ovakvim situacijama", rekao je i dodao da se zalaže za strože kažnjavanje posjedovanja i upotrebe vatrenog oružja.

Pročitajte i ovo Sandi Pego SANDI PEGO O DOGAĐAJU Oglasio se suvlasnik kluba u kojem se dogodilo ubojstvo: "Možemo samo izraziti žaljenje"

Puno je bilo događaja ne samo u Zagrebu, već i u Splitu, Osijeku zbog kojih su se stanovnici prepali.

"U policijskom poslu, pa i u službama koje se bave suprotstavljanju organiziranog kriminala na jednim drugim temeljima, treba se baviti preventivom. Ona je više od 80 posto posla", poručio je Letica.

Pojavila se informacija da su incidentu svjedočili i policajci u civilu. 

"Pitanje je koliko su oni bili spremni i sposobni aktivno reagirati u takvom slučaju, ali pravo pitanje je kako je ta osoba ili kako su te osobe uopće ušle u klub s vatrenim oružjem? Zašto redari koji su bili na ulazu nisu reagirali i pozvali policiju? Posebno me interesira što su ti policajci koji su bili u klubu, navodno u civilu, što je floskula, policajac nikad nije izvan službe, on je 24 sata dnevno u službi - da li su oni nazvali svoje opreativno dežurstvo i komunikacijski centar, jesu li izvijestili da postoji problem", pita se Letica.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene