Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blagdan Svih svetih

Pripremite se, dio prometnica koje vode do groblja bit će zatvorene: Iz Grada uputili apel građanima

Mirogoj
Mirogoj Darko Tomas/Cropix
Aktualno Galerija Mirogoj Mirogoj Foto: Darko Tomas/Cropix Regulacija prometa Blaži režim Regulacija prometa Blaži režim Foto: Grad Zagreb Regulacija prometa Stroži režim Regulacija prometa Stroži režim Foto: Grad Zagreb +0 Mirogoj Galerija 1/4 >>
Grad Zagreb objavio je plan privremene regulacije prometa i izvanredne organizacija prijevoza putnika na zagrebačka groblja uoči i tijekom blagdana Svih svetih. Javni prijevoz bit će 1. studenog besplatan na svim izvanrednim autobusnim linijama prema gradskim grobljima, objavili su iz Grada.

U povodu blagdana Svih svetih, od četvrtka 26. listopada do četvrtka 2. studenog u zonama glavnih gradskih groblja provodit će se privremena regulacija prometa, objavile su iz grada Zagreba.

Sve do blagdana Svih Svetih, kao i na Dušni dan, prema većim gradskim grobljima kao i manjim lokalnim grobljima javni prijevoz se pojačava dodatnim kapacitetima, a na dan 1. studenog, primjenjivat će se izvanredna organizacija prijevoza prema glavnim gradskim grobljima.

Sva će gradska groblja 30. i 31. listopada te 1. studenoga biti otvorena od 6:00 sati do 24:00 sata.

Mirogoj Regulacija prometa Blaži režim (Foto: Grad Zagreb)

U zonama gradskih groblja na snazi su uobičajeni režimi ograničenja prometa pa je pristup u te zone omogućen samo vozilima ZET-a, taksi vozilima, vozilima osoba s invaliditetom na kojima je istaknut znak pristupačnosti te vozilima s posebnom dozvolom.

Mirogoj Regulacija prometa Stroži režim (Foto: Grad Zagreb)

Iz Grada su uputili apel svim građanima da što je moguće više tijekom blagdanskih dana koriste javni gradski prijevoz kako bi se smanjile prometne gužve i osigurala mogućnost dostojanstvenog posjeta posljednjih počivališta svojih najmilijih.

Prijevoz na izvanrednim autobusnim linijama prema gradskim grobljima bit će besplatan u srijedu, 1. studenoga, priopćili su. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene