Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksploziv u Pazinu

Kajin tvrdi da mu istarska policija podmeće neistine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin ustvrdio je kako je policija 'podmetnula laž da je on bio na obavijesnom razgovoru u vezi s napadom na pazinski Boćarski dom'.

Dodao je kako je namjera plasiranja laži o obavijesnom razgovoru njega kompromitirati i zastrašiti čime su se, kako je rekao, 'odvjetništvo i istarska policija prometnuli u suorganizatore Thompsonova koncerta u Pazinu'.

Pročitajte i ovo Muke po vlaku Pokrenuli inicijativu Promjene voznog reda izazvale nezadovoljstvo: Učenici svakodnevno kasne u školu ili dolaze prerano Katarina Jusić Mezga, reporterka Dnevnika Nove TV Intenzivna istraga Policija otkrila tko je muškarac koji je djecu nagovarao da uđu u automobil: "Roditelji kažu da je viđen i na drugim mjestima"

'Istarska policija i Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu stavili su se u službu politike, odnosno ekipe s Trga hrvatskih velikana. Jedini je problem policije što je bombaš poznat', rekao je Kajin. Poručio je policiji da se, ako su otkriveni počinitelji ubojstva Ive Pukanića, mogu otkriti i naručitelji bombaškog napada na Boćarski dom u Pazinu. Upitao se tko je plasirao informaciju da je on na obavijesnom razgovoru te smatra kako je to zasigurno učinio netko iz istarske policije.

>> 'Kajin nije bio na obavijesnom, nego na razgovoru o napadu'

>> Kajin na obavijesnom razgovoru u policiji

'Jučer sam razgovarao s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem koji mi je potvrdio da sa mnom nije obavljen obavijesni razgovor te da će to javno objaviti, što još nije učinio', naglasio je Kajin, ponovivši kako je samo nekoliko minuta telefonski razgovarao s načelnikom Kriminalističke policije PU-a Dragutinom Cestarom.

'Ako je policija bila spremna meni kao saborskom zastupniku podmetnuti neistinu, što li tek onda čini drugima?', zapitao je Kajin.

U međuvremenu je istarska policija u priopćenju za javnost navela kako 'ni u jednom trenutku policija nije Damira Kajina tretirala kao osumnjičenika za kazneno djelo širenja lažnih i uznemirujućih glasina niti je razgovor obavljen u tom smislu'.

Razgovor s Kajinom obavljen je kao s građaninom zbog prikupljanja dokaza o mogućim kaznenim djelima, a o rezultatima razgovora izviješteno je Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu, stoji u priopćenju za javnost glasnogovornice Nataše Rogić.

>> 'Cilj bombaškog napada u Pazinu je destabilizacija Istre'

>> Thompsonov obožavatelj postavio bombu?

Dodaje se kako je razgovor nakon što je on, kako su prenijeli mediji, na konferenciji za novinare izjavio kako je u zadnje vrijeme u Istri bilo planirano i najavljivano podmetanje više eksplozivnih naprava od nepoznatih osoba, što se može povezati s događajem podmetanja eksplozivne naprave u Boćarskom domu. Ujedno je Kajin na toj konferenicji za novinare rekao kako počinitelj u Pazinu nije sam postavio eksplozivnu napravu, nego da su u tome sudjelovale još neke osobe.


M. Roce: Osumnjičeni Bon nije član HDZ-a


Tajnik istarskog HDZ-a Marino Roce na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli odbacio tvrdnje nekih medija u Hrvatskoj kako je Vilim Bon iz Pazina, koji se povezuje s bombaškim napadom u Boćarskom domu u Pazinu, i koji je pritom teško ozlijeđen, član te stranke.

'Vilima Bona nema u evidencijama članova županijskog HDZ-a niti je Bon ikad upisan kao član stranke u našoj središnjici u Zagrebu', ustvrdio je Roce.

Dodao je kako je saborski zastupnik Damir Kajin 'jednako odgovoran za bombaški napad u Pazinu kao i sam Vilim Bon jer je', kako tvrdi Roce, 'širio govor mržnje kojim je sugerirao da se nešto tako dogodi'.

'U Umagu je izjavio da ne treba birati sredstva da se spriječi Thompsonov nastup i nakon toga se dogodilo ovo u Pazinu. U Istri se, na žalost, podržava terorizam', zaključio je Marino Roce.

Pjevač Marko Perković Thompson trebao bi u subotu 20. i nedjelju 21. prosinca nastupiti u Boćarskom domu u Pazinu, za što je istarska policija već zaprimila prijavu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene