Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kosor treba postati političko pitanje

Kajin: Hrvatska sve veći talac HDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli ustvrdio kako svaki dan i hrvatski građani i država postaju sve većim taocem HDZ-a i njegove koalicije.

S takvom Hrvatskom, smatra, nitko ne želi imati posla i 'mi ćemo kao zemlja svakim danom sve više tonuti'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Treći dan ispitivanja Kako se došlo na ideju da državne tvrtke rade s Fimi medijom? Slika nije dostupna I Sanader sluti da se nešto sprema Procedura je za sve u Hrvatskoj ista...

'Tko može ovoj vladi vjerovati kad im više ne vjeruju ni dojučerašnji članovi HDZ-a. Njima vjeruju samo Friščić i Pupovac po kojima bi HDZ mogao vječno vladati", naglasio je Kajin.

Dodao je kako ono što se u zadnje vrijeme događa u Hrvatskoj 'nije rat oporbe i HDZ-a, već rat u HDZ-u, odnosno ljudi koji stoje iza premijerke Kosor i bivšeg premijera Sanadera'.

'Nakon jučerašnje tvrdnje da je premijerka Kosor sve znala i donosila odluke o privatizaciji Ine, očito je da ona treba postati političko, a Sanader pravosudno pitanje', ustvrdio je i dodao kako je u ovom slučaju važno znati tko je donio odluku o prodaji sedam posto dionica braniteljskog fonda MOL-u.

'Tjerali su zeca, istjerali su lisicu'

Kako je rekao, Kosor očito nije bila samo zapisničarka, već moćna žena hrvatske vlade koja je stala iza prijenosa dionica braniteljskog fonda MOL-u, makar samo formalno .

Po njegovim riječima Sanader je jučer pred povjerenstvom nastupio u svojoj najboljoj maniri - 'dizao je sebe, milovao SDP, nije dirao HDZ-a, štitio ljude koji su danas u Remetincu i uvalio premijerku Kosor i ministre koje je stvorio i obogatio, koji su ga izdali'.

'Sanader se pokazao kao čovjek koji neće izdati svoje ljude, a HDZ ih je odbacio', zaključio je Kajin, dodavši kako se 'HDZ s pravom bojao Sanaderova povratka u Hrvatsku'.

Htjeli su ga zastrašiti Barišićem da ostane u SAD-u, ali tjerali su zeca i istjerali lisicu', istaknuo je, ustvrdivši kako bi bilo dobro da se obistine Sanaderove riječi 'tko pod drugim jamu kopa, sam u nju pada'.

'Nažalost, problem je da su nam oni iskopali jamu u koju je danas potonula cijela Hrvatska', zaključio je IDS-ov saborski zastupnik Kajin, istaknuvši kako je u ovom trenutku presudno da premijerka Kosor pred povjerenstvom razjasni tko je u ime Fonda hrvatskih branitelja donio odluku o prodaji sedam posto Ininih dionica MOL-u.

'To je bit, sve drugo su nijanse kojima će se ubuduće baviti politika i pravosuđe', poručio je Kajin.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene