Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treći dan ispitivanja

Kako se došlo na ideju da državne tvrtke rade s Fimi medijom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasnica marketinške agencije Fimi medije Nevenka Jurak i treći je dan zaredom iznosila obranu u USKOK-u.

Pretpostavlja se da istražitelje zanima kako se došlo na ideju da državne tvrtke rade s njezinom agencijom, na koji su način podizali  prihode te kako je i pod kojim je okolnostima novac predavala bivšem HDZ-ovom rizničaru Mladenu Barišiću. Nakon što oboje završe s obranama, vrlo brzo mogli bi biti pušteni na slobodu. Na navode da mu je Barišić predao desetke milijuna osvrnuo se i Ivo Sanader.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ispitani svi svjedoci HAC-ovi čelnici izašli iz pritvora: 'Ovo je bio team building za krizni menadžment' Slika nije dostupna Barišić nastavio obranu Zbog Fimi medije policija istražuje samu sebe

>> Nevenka Jurak priznala krađu milijuna kuna, nada se puštanju na slobodu

'Ne bojim se nikoga jer sve to što se govori nije istina, to ste me i jučer pitali direktno i ja sam vam odgovorio. Meni je zanimljivo da je to Vjesnik objavio, a tamo je direktor Šeksov nećak', poručio je Sanader.

Iskaz Mladena Barišića USKOK-u, u kojem prema neslužbenim informacijama, Barišić tvrdi kako je bivšem premijeru Ivi Sanaderu na kućnu adresu donosio kovčege s novcem, ukupno 30 milijuna kuna, izazvao je pravu pomutnju. USKOK i Državno odvjetništvo, neslužbeno doznajemo, za to traže nekakav materijalni dokaz. Istodobno, a Sanader sve demantira.

Barišić nosio novac u kovčezima?

Priču da je Barišić bivšem šefu Vlade u prepunim kovčezima osobno nosio milijune kuna, nitko od tužitelja nije se trudio demantirati. No, Sanader odbacuje sumnje i kaže da novce u torbi nikad nije primio. 'Ne bojim se nikoga jer to što govori nije istina. Pitali ste me jučer i odgovorio sam direktno', rekao je Sanader.

Jurak spremna sve priznati?

Gdje je završavao novac izvučen iz državnih poduzeća, itekako zanima i nadležne institucije. Barišić, navodno, nije pričao
o financiranju stranke. Spominje se da je sporni novac, koji je u HDZ-ovu središnjicu donio nakon smjene sa dužnosti blagajnika, navodno, trebao 'podmazati' predsjedničku kampanju njihovog kandidata. No, te tragove tek treba ispitati. Bivši premijer uvjeren je da je obračun s njim posljedica postojanja dva 'državna odvjetništva'.

'Stvara se atmosfera hajke i lova na vještice te pritiska na sudstvo, Državno odvjetništvo i policiju da rade ono što bi politika diktirala. To neće proći', rekao je Sanader i dodao da ima povjerenja u Bajića.  Što o svemu zna i vlasnica agencije, koja je s državom sklopila najviše marketinških poslova, i pod kojim je okolnostima novac, navodno, davala Barišiću, Nevenka Jurak treći je dan otkrivala u zgradi USKOK - a. Navodno je spremna je sve priznati, ali samo u zamjenu za dogovor o boljem položaju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene